Mosselen met venkel en pastis in een pan

Mosselen met venkel en pastis

Pannetje met mosselen, venkel en pastis. Benieuwd naar het recept? Wij leggen je stap voor stap uit hoe je het kunt bereiden!
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig:

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 1 takje verse dragon (fijngehakt) 
  • Citroensap naar smaak
  • 2 eidooiers
  • 200 ml room
  • 2 el pastis
  • 20 g boter
  • Peper en zout naar smaak 

Zo ga je te werk:

Bereiding

  • Pel en snipper de ui. Maak de venkel schoon, snij 'm in stukjes. Stoof in een grote kookpot de ui en venkel aan in de boter, blus met de pastis. Voeg de mosselen toe en zet het deksel op de kookpot. Schud regelmatig tot alle mosselen open zijn.
  • Haal de mosselen uit de pot maar laat de groenten en het kookvocht erin. Hou de mosselen warm in een afgedekte kom terwijl je de saus maakt.
  • Laat het kookvocht van de mosselen tot 2/3 inkoken. Voeg de room en de 2 eidooiers toe, roer tot de saus dik genoeg is. Voeg de fijngehakte dragon toe en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Schep de mosselen door de saus.

Speciale editie Appeltaarten

Iedereen houdt van appeltaart. Heerlijk, niet moeilijk om te maken en geschikt voor iedere gelegenheid. Het liefst met appels van eigen erf of van oude fruitrassen. Onze 35 lekkerste recepten en tips voor de appeloogst vind je in de Landleven speciale editie Appeltaarten! 
Prijs: €8,95.