De lekkerste voorgerechten voor kerst

De lekkerste voorgerechten voor kerst

Maak de kerstdagen extra bijzonder met een heerlijk voorgerecht! Landleven zet zijn lekkerste voorgerechten voor je op een rij, zodat jij je gasten kunt verwennen met een goed begin van het kerstdiner.

Gepofte biet met feta

Een herfstig bij- of voorgerecht van malse, jonge bietjes, zo uit de grond. Dit gerecht is ook bestemd als vegetarisch voorgerecht.

Bekijk het recept

Pompoensoep

Pompoensoep met Uchiki Kuri, dat vind de Zuid-Hollandse familie Roest het lekkerst. Bekijk hun recept voor dit lekkere soepje.

Bekijk het recept

Amuse met garnalen en grapefruit

Een feestelijke amuse met een Hollands tintje gevuld met garnalen en frisse grapefruit. Het ziet er extra leuk uit als je het in een glaasje doet, maak er een feestje van aan tafel!

Bekijk het recept

Pastinaaksoep met Hollandse garnalen

Voor deze soep kun je pastinaak uit eigen moestuin gebruiken, het is een echte wintergroente. Gecombineerd met Hollandse garnaaltjes maak je er iets bijzonders van.

Bekijk het recept

Knoflooksoep met houthakkersbrood

De anders zo scherpe knoflook krijgt in dit recept een zachte smaak.

Bekijk het recept

Knapperige wintersalade

De salade vol vitamines is het lekkerst als je de groentes uit eigen oogst gebruikt.

Bekijk het recept

Heldere paddenstoelensoep

Heldere paddenstoelensoep gevuld met verschillende soorten paddenstoelen zoals witte champignons, kastanjechampignons en oesterzwammen. Maak het bijzonder met een dakje van bladerdeeg.

Bekijk het recept

Geel eitje op een bedje van sla

Een geel eitje op een bedje van sla en een plakje gedroogde ham, een makkelijk te bereiden fris voorgerechtje. Hoe langer je de eieren bewaart, hoe sterker de smaak wordt.

Bekijk het recept
Op zoek naar lekkere recepten?

De lekkerste recepten vind je in dit mooie kookboek van onze culinair redacteur Klaske!

Bestel hier