Zo ga je te werk:
- Maak de ui en de knoflook schoon en snipper ze fijn.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui en de knoflook rustig aan.
- Maak de bieten schoon en snijd ze in partjes.
- Schil de wortel en snijd hem in grove stukken.
- Voeg de biet en de wortel toe aan de pan en bak de groenten vijf minuten mee.
- Voeg nu rode wijn, tomatenpuree, bouillon, laurierblaadjes en tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur weer lager en laat het stoofpotje minimaal een half uur pruttelen, langer mag gerust.
- Voeg tien minuten voor het serveren de champignons toe en stoof ze mee.
- Serveer met een romige aardappelpuree of aardappel-knolselderijpuree.
Tip: Wil je de saus van de stoofpot wat dikker? Voeg dan op het laatst een papje van water en maïzena toe en kook nog even door.