Met een stukje selderij dippen in radijsdip

Radijsdip met gerookte makreel

Serveer deze dip met stukjes bleekselderij, of als broodbeleg op een luxe broodje.
Bereidingstijd: 10 min.

Dit heb je nodig:

  • ½ gerookte makreel
  • 185 g verse roomkaas
  • 50 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 4 radijsjes, zonder groen, in kleine blokjes gesneden
  • 1 lente-uitje, in fijne ringen gesneden
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • snuf zeezout

Zo ga je te werk:

  1. Haal het vel van de gerookte makreel.
  2. Verwijder het vlees van de graten en maak er grote vlokken van.
  3. Meng nu de stukjes makreel met alle overige ingrediënten, roer voorzichtig om de makreel een beetje heel te houden.

Tip: voor de variatie kan je afwisselen met de ingrediënten. Voeg bijvoorbeeld een halve teen zeer fijn gesneden knoflook toe of wat verse, fijngesneden tuinkruiden, zoals platte peterselie of bieslook.

geroosterde radijsjes

Ook lekker zijn de 'Geroosterde radijsjes met bieslookvinaigrette'

Radijsjes roosteren in de oven haalt het pittige van rauwe radijzen af, en maakt ze wat zoetig. Een verrassend groente-bijgerecht, geserveerd met vinaigrette.

Naar het artikel
Landleven special verbouwen

Er is weinig bevredigender dan iets dat al jaren niet meer is onderhouden met liefde en veel werk weer in oude (of nieuwe!) glorie te herstellen. In de Landleven special Verbouwen laten trotse bewoners van voormalige bouwvallen je meegenieten van hun verbouwervaring.
Prijs: € 8,95