Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
    
                    Filter op:
                                            Bakken
                                            Bijgerechten
                                            Drankjes
                                            Hoofdgerechten
                                            Inmaken/wecken
                                            Tips/blogs
                                            Toetjes
                                            Voorgerechten
                                    
            
            Vanille-ijs van geitenmelk
            Een romig ijsrecept met geitenmelk en vanille. Dit heb je nodig: 100 g suiker 4 eierdooiers 0,5 l geitenmelk 1/2 vanillestokje, opengesneden een...
        
    Zwarte bessenlikeur
            Maak je eigen bessenlikeur. Niet alleen heel erg lekker, maar ook heel makkelijk om zelf te maken. Dit heb je nodig: 500 g zwarte bessen 200 g suiker...
        
    Vijgentaart
            Een bijzondere lekkernij met verse vijgen. De taart ziet er ook nog eens prachtig uit. Aantal personen: 6. Bereidingstijd: 40 min. Dit heb je nodig...
        
    Kweeperenlikeur
            Kweeperen hebben een gunstige invloed op de spijsvertering. Presenteer deze geurige kweeperenlikeur daarom na de maaltijd bij een kopje koffie of...
        
    Stoofperen in rode wijn
            Een heerlijk kruidig bijgerecht. Bereidingstijd: 2,5 uur Dit heb je nodig: 2 kg stoofperen 1 fles rode wijn 10 kruidnagels 4 steranijs 4...
        
    Meringue of schuimtaart
            Heb je voor een recept vooral eidooiers nodig en houd je het eiwit over? Niet weggooien, maar maak er een heerlijke meringue van: schuimtaart. Niet te...
        
    Hete bliksem
            Hete bliksem is een stamppot van appels en aardappels. Voeg je aan het recept ook nog fijne mosterd en ham toe, dan heet het gerecht ‘donder en hete...
        
    Pastinaak walnootcake
            Voor een zelfgebakken traktatie hoeft het niet altijd feest te zijn. De cake heeft een verrassend ingrediënt: geraspte pastinaak. Dat maakt de cake...
        
    Kniepertjes en rolletjes
            Nieuwjaarstraktatie uit het Oosten en Noorden. Het platte kniepertje symboliseert het oude jaar als een uitgelezen boek: het heeft geen verrassingen...
        
    Courgette zalmquiche
            Deze quiche met courgette en zalm kan je gebruiken om een stuk courgette dat over is te verwerken. Of als je in de nazomer kampt met een overschot aan...
        
    Nostalgische vragen over smout en appels drogen
            Hoe maak ik gedroogde appeltjes? En vroeger kreeg ik smoutappels met suiker op brood. Hoe maak ik die? Deze en andere vragen stelden lezers hier op...
        
    Walnotentaartje
            In de vroege herfst barsten de walnoten weer massaal uit hun bolsters. Raap een maaltje van deze kostelijke noten bij elkaar en bak er dit taartje...