Havermout-wortelmuffins

Havermout-wortelmuffins

Deze muffins zijn fris romig en redelijk gezond, met havermout en geraspte wortel. Met dit recept bak je er 12.
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig

  • 200 g bloem
  • 75 g havermoutvlokken
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 125 g suiker
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/4 tl gemalen nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 200 ml yoghurt
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 50 g wortel, fijn geraspt

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de holletjes van een muffinbakblik met bakpapier.
  2. Meng in een grote kom alle ‘droge’ ingrediënten en in een andere kom alle ‘natte’ ingrediënten.
  3. Meng de geraspte wortel door de natte ingrediënten.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en roer kort door. Er mogen gerust klontjes achterblijven.
  5. Doe het beslag in de holletjes van een muffinbakblik, bestrooi elke muffin met wat extra havervlokken en bak de muffins in een half uurtje gaar en goudbruin. Serveer meteen.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.