Vijfschaft

Dit is een ouderwets boerengerecht met vijf ingrediënten, vandaar de naam vijfschaft. Serveer je er worst en spek bij, dan wordt het zevenschaft...

Traditioneel recept: zo maak je zelf kapucijners met spek

Heb je zin in kapucijners met spek? Dit is en heerlijk ouderwets streekgerecht. Probeer dit recept zelf ook eens uit!  Kapucijners Kapucijners met...

Stamppot stopverf

Een eenvoudige doch voedzame maaltijd; zo kan stamppot stopverf het beste omschreven worden. Gekookte bruine bonen worden tot stamppot gestampt met...

Speculaasmoppen met walnotenspijs

Speculaasmoppen met walnotenspijs, heerlijk in de winter met een warm drankje om echt in de feestdagen stemming te komen! Dit heb je nodig:...

Pufferkes

Gerrie Hofs uit Varsseveld bakt bijna elk jaar op oudjaarsdag pufferkes. Deze lekkere, gevulde oliebollen bakt ze in een speciale pan met zeven...

Fosco

Fosco is, of beter gezegd was, een chocoladedrankje dat heel populair was in de eerste helft van de vorige eeuw. Het was kant-en-klaar in de winkel...

Appelenpap

“Mijn vader was eerst melkboer en daarna kon hij een boerderij overnemen. Ik kan me nog heel goed herinneren dat mijn moeder elke dag appelenpap voor...

Blauwe bliksem

“Ik heb in Landleven gelezen dat ‘blauwe bliksem’ in Noord-Nederland een stamppot is met peren, zoiets als hete bliksem. In mijn jeugd was ‘blauwe...

Roomsmoort

Als ze vroeger niet kon slapen, of als het ’s nachts onweerde, maakte Corries moeder altijd een bordje warme pap voor haar. De fijne herinneringen...

Stoere bink

Het brood van Barbara van den Boezem uit Rohel maakte grote indruk op de jury. Haar brood was gebakken van roggemeel in plaats van de gebruikelijke...

Luxe binkjes

Het brood van Barbara van den Boezem uit Rohel maakte grote indruk op de jury van de Broodbakwedstrijd tijdens Landleven Winter: het was een stoer...

Goulash Hengforden

Een heerlijk zacht gegaarde Goulash Hengforden met onder andere riblappen, paprika, tomaat, champignon en rode wijn. Lekker te serveren met rijst of...