Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
    
                    Filter op:
                                            Bakken
                                            Bijgerechten
                                            Drankjes
                                            Hoofdgerechten
                                            Inmaken/wecken
                                            Tips/blogs
                                            Toetjes
                                            Voorgerechten
                                    
            
            Wortel-gembersoep met geroosterde hazelnoten
            De oude, vertrouwde winterwortel heeft in deze soep een ongebruikelijke hoofdrol gekregen. Het wordt een spannende smaakcombinatie met mandarijnensap...
        
    Aardappelschotel uit de oven
            Een makkelijke ovenschotel van aardappelen, uit het kookboek Koken op hout van Willy Kip. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 1 uur en 15 min. Dit heb...
        
    Koekjes met rood rommelkruid
            Wie zijn neus in een zakje rommelkruid steekt, is binnen luttele seconden weer decennia terug. Deze ouderwetse specerijenmix brengt de tijd van toen...
        
    Brandnetel-spinaziesoep
            Met wilde planten van je erf kun je heerlijke gerechten maken. Jonge brandnetels bijvoorbeeld zijn erg gezond en goed te eten in het voorjaar. Verwerk...
        
    Chocoladepudding
            Erika Boerma verzamelt puddingvormen en deelt graag enkele van haar recepten met je. Hier de chocoladepudding. Een ware traktatie voor elk moment!...
        
    Zoete melktaart
            De zoete smaak van melk, vanille en een vleugje kaneel worden gecombineerd in deze heerlijke taart. Erg lekker en ook geslaagd voor bijvoorbeeld een...
        
    Speltbrood
            De geur van versgebakken brood. Wie kan dat weerstaan? Dat moment waarop het brood nog een beetje warm, de korst knapperig en de geur onweerstaanbaar...
        
    Salade met daslookbloemetjes
            Daslook is een plantje uit de uienfamilie. Het plantje komt in het wild onder meer voor in de hellingbossen van Zuid-Limburg. Wil je zelf daslook in...
        
    Sukerbole-toetje
            Friezen weten wel wat lekker is. Van droog geworden suikerbrood maak je dit heerlijke nagerecht. Met een klein tikje Beerenburg voor een speciaal...
        
    Fries roggebrood
            Bûter, brea en griene tsiis, wa’t dat net sizze kin is gjin oprjochte Fries. Dit Friese gezegde bepaalt al eeuwenlang wie zich een echte Fries mag...
        
    Cheesecake met kersensaus
            Soms is het tijd voor een lekker stuk taart. Vandaag is het zo’n dag. Geniet van deze heerlijke cheesecake met kersensaus. Onthoud bij het...
        
    Moestuinmuffins
            Er komt nu nog niet zoveel oogst uit de moestuin, maar wat je wel op tafel kunt zetten zijn deze grappige moestuinmuffins. De lekkere chocoladecakejes...