Energiekoeken

Energiekoeken

Deze energierepen zijn erg lekker bij de koffie en geven weer volop energie om door te gaan!
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig

  • 175 g havermout
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g zachte boter
  • 1 snuf zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 g bruine basterdsuiker
  • 1 groot ei
  • 75 g ruwe rietsuiker
  • 15 g gedroogde cranberry’s
  • 20 g gemalen kokos
  • 40 g chocoladedruppels of –stukjes

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng in een kom de havermout met het bakmeel, de boter en een snuf zout.
  3. Meng in een andere kom de overige ingrediënten.
  4. Voeg de inhoud van de twee kommen samen en meng tot een homogeen mengsel.
  5. Druk het mengsel in een ingevette (rechthoekige) bakvorm en druk het met een schone hand een beetje plat.
  6. Bak het zo’n 18 minuten op 200 graden in de oven.
  7. Het mag nog een beetje zacht aanvoelen.
  8. Laat het wat afkoelen en snijd de koek, nog warm, in stukken.

Tip: Cranberry’s en kokos kan je voor de variatie vervangen door gedroogde abrikozen, rozijnen of iets anders wat je lekker vindt. Voor wat betreft de chocolade kun je variëren met puur, melk of wit.


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.