Een Maraîchine-koe

Maraîchine-koeien tegen vogelkers

“Dit is het grijze gebied dat we nastreven”, zegt Mark van Sluijs, kijkend vanaf een duintop naar het schaars begroeide landschap dat voor hem ligt. Een paar jaar geleden zagen de duinen nog groen van de Amerikaans vogelkers. Tot de bewoners van Nieuw-Haamstede de handen ineen sloegen en een kudde Maraîchine-koeien loslieten om de groene woekeraar te bestrijden.

Moeraskoeien

Marais is Frans voor moeras. Maraîchine-koeien zijn dus moeraskoeien. Dat slaat op de moerassen van de Franse Vendée, waar in de zeventiende eeuw Nederlanders bezig waren met de drooglegging. Zij namen sterke runderen mee vanuit Nederland om te werken in de drooglegging en om voor vlees en melk te zorgen. Koeien ook met brede klauwen en korte poten om op de drassige grond te kunnen overleven. Toen het werk klaar was bleven de koeien achter bij de Franse boeren en ontstond het ras Maraîchine, in feite dus een ras met Nederlandse voorouders. Voor contact en informatie: www.kopvanschouwen.com 

Man voert blad aan Maraichine koe.
Man voert blad aan Maraichine koe.
Man voert blad aan Maraichine koe. Maraichine koeien in een duinlandschap.
Bronzen musjes

Set van 2 schattige bronzen musjes op ware grootte. De musjes zijn geschikt voor binnen of buiten in de tuin of op balkon. Nu slechts voor maar € 44,95!

Bestel hier
Bekijk onze shop tips
Landleven puzzel Tuinfeest Landleven puzzel Tuinfeest € 16,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special Moestuin Landleven special Moestuin € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Houten plukladder Houten plukladder € 285,00

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special Vogels kijken Landleven special Vogels kijken € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu