Hoofdgerechten

Recepten van de beste snertkokers: Marco

Op 16 februari roeren fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen tijdens het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Bekijk hier het recept van deelnemer Marco.

Door Marjan Tulp
Recepten van de beste snertkokers: Michel

Op 16 februari roeren fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen tijdens het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Bekijk hier dit bijzondere recept voor Turkse snert van deelnemer Michel.

Door Marjan Tulp
Recepten van de beste snertkokers: Gerda

Op 16 februari roeren fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen tijdens het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Bekijk hier het heerlijke recept van deelnemer Gerda.

Door Marjan Tulp
Recepten van de beste snertkokers: Ineke

Op vrijdag 16 februari roeren fanatieke hobby- en profkoks in hun pannen tijdens het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Het recept van deelnemer Ineke Hoeksema is er één 'zonder fratsen'. “Ik hou het op snert zoals het vroeger bedoeld was. Geen gekkigheid.” Maak en probeer het recept van Ineke zelf!

Door Redactie
Recepten van de beste snertkokers: Gerard

Op vrijdag 16 februari roeren fanatieke hobby- en profkoks in hun pannen tijdens het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Het recept van deelnemer Gerard Spijkerman is traditioneel. “Ik ben nog van de oude stempel en maak snert zoals ze in essentie is.” Maak en probeer het recept van Gerard zelf!

Door Redactie
Bruinebonensoep met worst

Iedere familie lijkt wel een eigen recept voor bruinebonensoep te hebben. Het is dan ook bij uitstek een gerecht om een heel grote pan vol van te maken en vervolgens met z’n allen op te eten.

Door Klaske Bakker
Balkenbrij met ontbijtspek en gegrilde appels

Een ouderwets recept voor balkenbrij met spek en appel. Balkenbrij is een echt streekgerecht en wordt gemaakt van varkensvlees met boekweitmeel en kruiden. Elke regio heeft zijn eigen variant. Je eet dit gerecht bijvoorbeeld met roggebrood.

Door Klaske Bakker
Broccolipastasalade

Deze pastasalade met broccoli maak je van een restje pasta. Het is een heerlijke, makkelijke en gezonde maaltijd.

Door Klaske Bakker
Aardappel-zalmsoep

Een goed gevulde maaltijdsoep is perfect voor deze tijd van het jaar. Niet moeilijk om te maken, wel heerlijk en voedzaam.

Door Klaske Bakker
Winterdiner

Dit heerlijke gerecht past echt bij de winter. Bloemkool met salie en hazelnoten, prei in witte wijn en room en hoevekip met mosterd. Kijk hier hoe je het kunt maken!

Door Klaske Bakker
Boerenkoolquiche

Zin in eens wat anders op tafel? Maak dan deze boerenkoolquiche in plaats van de oude vertrouwde boerenkoolstamppot. Ziet er verrassend uit, maar is net zo lekker!

Door Klaske Bakker
Zachtjes gesmoorde uiensoep met boerenkaasbroodstengels

Lekker om gasten voor te zetten op een winterse dag: deze smaakvolle uiensoep met zelfgemaakte broodstengels.

Door Klaske Bakker