Hoofdgerechten

Vers uit de moestuin: zomerstamppot

Stamppotten zijn winterkost bij uitstek, maar dit zomerse stamppotje is ook bij hogere temperaturen erg lekker.

Door Klaske Bakker
Gebakken asperge-salade

Het aspergeseizoen is al vergevorderd, maar we kunnen nog even genieten van dit witte goud. Bereid ze dan ook eens anders. Deze lauwwarme salade is een verrassend gerecht dat met de toevoeging van de kipfilet kan dienen als licht hoofdgerecht. Gebruik gekookte asperges die je over hebt van de dag ervoor of van het trekken van aspergebouillon.

Door Klaske Bakker
Asperges met ei, ham en zelfgemaakte hollandaisesaus

De traditionele manier van asperges eten: met ham en ei. En een zelfgemaakte hollandaisesaus.

Door Klaske Bakker
Zelf rookworst maken

Met het stamppottenseizoen is ook het rookworstenseizoen weer aangebroken. Dennis Lonis uit Opmeer maakt zijn rookworsten altijd zelf: eerst maakt hij de worsten, daarna rookt hij ze in zijn rookkast. Hij geeft zijn persoonlijke recept prijs én allerlei extra tips.

Door Klaske Bakker
Zachtjes gesmoorde uiensoep met boerenkaasbroodstengels

Lekker om gasten voor te zetten op een winterse dag: deze smaakvolle uiensoep met zelfgemaakte broodstengels.

Door Klaske Bakker
Boerenkoolquiche

Zin in eens wat anders op tafel? Maak dan deze boerenkoolquiche in plaats van de oude vertrouwde boerenkoolstamppot. Ziet er verrassend uit, maar is net zo lekker!

Door Klaske Bakker
Courgettestoof met tomaten

Dit vegetarische recept komt heel goed van pas tegen het einde van de zomer, als je de courgettes uit de moestuin een beetje beu begint te worden. Door de groente te stoven maak je er een heerlijk aromatisch gerecht vol smaak van.

Door Klaske Bakker
Lentequiche met groene groentes

Knisperende laagjes filodeeg vormen de bodem van deze quiche. Ik koop het deeg vers uit de koeling, maar filodeeg uit de vriezer is beter verkrijgbaar en ook prima!

Door Klaske Bakker
Bietjesstoofpot

Een heerlijke stoofpot met de diepe, aardse smaak van biet. Laat het geheel lekker lang op een zacht vuurtje pruttelen om de smaak te concentreren.

Door Klaske Bakker
Vlammenkouk

Vlammenkouk is de Groningse variatie op Duitse Flammkuchen. Lekker bij een kom warme soep.

Door Klaske Bakker
Regenbooghutspot

Deze hutspot is een beetje anders dan normaal. In plaats van gewone wortels gebruik je hier wortels met verschillende kleuren. De uien worden niet zoals gebruikelijk meegekookt, maar apart op een laag vuur gebakken met een schepje suiker.

Door Klaske Bakker
Chilistoof met chocolade

Dit gerecht is extra lekker met zelfgemaakte tomatensaus. Door de chocolade én door lekker lang te pruttelen krijgt de chili een heerlijke diepe, volle smaak.

Door Klaske Bakker