Bakken

Arretjescake met strooigoed

Het heerlijk avondje komt eraan. Daarbij zijn lekkernijen onmisbaar. Deze arretjescake zal de sint wel behagen, vol met snoepgoed.

Door Klaske Bakker
Amsterdamse koggetjes Landleven TV
Amsterdamse koggetjes

Amsterdamse koggetjes zijn makkelijke koekjes om op tafel te toveren. De koekjes werden in 1943 bedacht voor een bakwedstrijd, maar zijn nu nog steeds om op te eten. Een heerlijk zandkoekje met daarin zelfgemaakte karamelstukjes. 

Door Klaske Bakker
Zeeuwse bolus

Heerlijk zoet een plakkerig. De Zeeuwse bolus is perfect voor bij de koffie. Een streekgerecht waar je overal in Nederland van smult.

Door Christel Labee
Teunie bakt thuis het lekkerste brood

Als er een wedstrijd voor ‘Beste thuisbakker van Nederland’ bestond, zou Teunie Luijk uit Alblasserdam de onbetwiste winnaar zijn. Ze bakt al twintig jaar lang bijna elke dag thuis brood om haar gezin van tien te voeden. Hoe ze dat doet? Ze legt het stap voor stap uit, zodat u thuis ook zulk lekker brood kunt bakken.

Door Klaske Bakker
Pompoenrecepten

Het pompoenenseizoen is weer aangebroken. Landleven heeft speciaal voor jou al onze recepten met pompoen onder elkaar gezet.

Door Klaske Bakker
Honingcake met glazuur

Deze honingcake is een smakelijke variatie op een ‘gewone’ cake. Je kunt zelf kiezen of je de cake zonder of met glazuur serveert.

Door Klaske Bakker
De 10 lekkerste recepten met zomerfruit

In deze tijd van het jaar komt er een overvloed aan rode bessen, aardbeien, frambozen en rabarber uit de moestuin. Gebruik deze recepten om al dat heerlijks te verwerken!

Door Klaske Bakker
De lekkerste zoete en hartige taarten met bladerdeeg

Wij zijn gek op bladerdeeg! Je kunt er niet alleen heel veelzijdig mee koken, het is ook nog eens makkelijk in gebruik. Je kunt het zelf maken, maar natuurlijk ook kant en klaar in de winkel kopen. Hier vind je onze lekkerste recepten voor zoete en hartige taarten.

Door Landleven
Ouderwetse rabarbertaart met een moderne twist

Ieder voorjaar is het vaste prik: de beroemde rabarbertaart komt op tafel bij de familie Salden in het Limburgse Afferden. Het recept én de rabarberplant wordt al jarenlang van generatie op generatie overgegeven. Anne Salden deelt haar moderne versie van het familierecept met Landleven.

Door Klaske Bakker
De lekkerste zoete broden

Zoete broodjes worden bij Landleven wél gebakken! Bekijk hier onze lekkerste recepten en ga zelf aan de slag.

Door Klaske Bakker
Lentefoccacia met asperges en verse doperwtjes

Focaccia past heel goed bij een uitgebreide lunch of picknick. Deze lentefoccacia maak je met een al even heerlijke groente: asperge. Gemakkelijk te maken en net even anders. Eet smakelijk!

Door Klaske Bakker
Lekker voor Pasen: paasbroodjes met ei

Met Pasen is het altijd fijn om met de hele familie uitgebreid te ontbijten of te brunchen. Ga eens lekker aan de slag in de keuken en neem bijvoorbeeld deze heerlijke paasbroodjes met ei mee naar de familiebrunch.

Door Klaske Bakker