Bakken

Hollandse lekkernij: zelfgebakken poffertjes

Zelfgebakken poffertjes: lekkerder wordt het niet! Neem de poffertjespan eens mee op een picknick en bak ze deze zomer eens buiten. Waarom niet?

Door Klaske Bakker
Feesttaart

Geen feestje zonder taart! Met deze prachtige bloementaart barst het feest direct in volle hevigheid los. De smakelijke botercake lijkt wel overgoten met een vrolijk mengsel van roze bloemen en zacht fruit. Een feest voor het oog én voor de mond.

Door Landleven
Hartige taart

Voor de vulling van deze hartige taart wordt ricotta gebruikt, waardoor u een stevige en vullende taart krijgt. Serveer in kleine puntjes met wat verse groene salade en een citroenpartje. Warm of lauwwarm het lekkerst!

Door /
Bietenbrood

Teunie Luijk is er gek op: elke keer variëren met het brood dat ze bakt. De ene keer met zaadjes en pitten, de andere keer met de vulling. Deze keer vervangt ze een deel van het water door bietensap. Het resultaat? Een heel bijzonder gekleurd bietenbrood.

Door Landleven
De 10 lekkerste Landleven-recepten met rabarber

Nadert jouw rabarberoogst uit de moestuin, of ben je gewoon gek op deze heerlijke groente? Met deze 10 recepten geven we je inspiratie om de smakelijkste gerechten met rabarber te maken.

Door Klaske Bakker
Vrolijke vogelnesttaart

Een gebakken cheesecake met chocola en paassnoepgoed. Op de juiste manier versierd lijkt het net een vogelnestje! Een vrolijk gezicht op tafel.

Door Klaske Bakker
Taart met aardbeien en vanilleroom

Moederdag is een gelegenheid bij uitstek om samen met of speciaal voor moeder de keuken in te duiken! Maak bijvoorbeeld deze frisse taart met aardbeien en vanilleroom.

Door Klaske Bakker
Jamtaartje

Een ideaal recept om die zelfgemaakte potjes jam die al veel te lang in de kast staan nu eens op te maken! Hier hebben we een pot vijgenjam gebruikt, maar elke soort jam is geschikt.

Door Klaske Bakker
Scones met room en aardbeien

Een voorjaarspicknick tussen de boterbloemen en het fluitenkruid, heerlijk om op een lentedag samen te doen. Vul de mand met onder meer deze heerlijke scones.

Door Klaske Bakker
Plakkerig en zoet: Veluwse pikhaantjes

Pikhaantjes zijn echt een Veluws streekgerecht. Deze plakkerige, zoete kaneelbroodjes in de vorm van een haantje worden alleen gebakken in de periode voor Pasen. Maak ze thuis ook eens!

Door Klaske Bakker
Boerenhamkaastwisters

Maak deze boerenhamkaastwisters van heerlijke boerenkaas. Ideaal om een restje kaas in te verwerken. Je hebt ze zo gemaakt en lekker als tussendoortje of als kaasstengel bij de borrel.

Door Klaske Bakker
De 7 lekkerste recepten voor appeltaart

Krijg jij in de winter ook zo'n zin om lekker te gaan bakken? De geur van een verse appeltaart uit de oven maakt de regenachtige en koude dagen ruimschoots goed. Bekijk hier de 7 lekkerste appeltaartrecepten en smullen maar!

Door Klaske Bakker