Bakken

Camemberttaart

Wie aan camembert denkt, denkt waarschijnlijk aan Frankrijk. Maar biologisch melkveebedrijf Valk-van Dam uit Broekland maakt ook een fantastische camembert van de rauwe melk van eigen koeien. En dat is te proeven!

Door Klaske Bakker
Pompoenpit-havermoutrepen

Zelf aan de slag met pompoenpitten? Verwerk ze in baksels of bij de avondmaaltijd voor een gezonde en lekkere toevoeging.

Door Klaske Bakker
Appelkruimelcake

Wilt u eens wat anders dan de gewone appeltaart? Probeer dan deze appelkruimelcake. Heerlijk voor een picknick in het bos op een herfstachtige dag.

Door Klaske Bakker
Fruit van de maand: augustus

In dit artikel vind je al het fruit van de maand augustus. Nog inspiratie nodig om te bakken of koken? Bekijk hier alle overzichtsartikelen!

Door Landleven
Fruit van de maand: juli

In dit artikel vind je al het fruit van de maand juli. Nog inspiratie nodig om te bakken of koken? Bekijk hier alle overzichtsartikelen!

Door Landleven
Dadel-cranberrytaart

Dit recept werd ingezonden door een lezer van Landleven; de heer Wijnand Kraan uit Amersfoort (83 jaar) beveelt deze taart van harte aan! Het is zijn eigen variant op een Bosnische dadeltaart van Rudolph van Veen.

Door Klaske Bakker
Weesper moppen

De Nederlandse keuken kent veel typische streekkoekjes; Weesper moppen zijn daar een goed voorbeeld van. Gemaakt van zachte amandelspijs met een heerlijk knisperend suikerlaagje aan de buitenkant.

Door Klaske Bakker
Cake uit de wonderpan

Wie kent hem nog, de wonderpan? Culinair redacteur Klaske Bakker test de pan uit en geeft haar tips.

Door Klaske Bakker
Rimpelige appels

Rond deze tijd van het jaar kan uw appeloogst er wat rimpelig uit gaan zien. De smaak is nog prima, maar voor een handappel zien ze er niet zo aantrekkelijk meer uit. De oplossing? In een taart, een koek of de appelmoes ermee! Dit zijn de lekkerste recepten op een rijtje.

Door Landleven
De lekkerste streekgerechten

Iedere streek in ons land heeft zo zijn eigen gewoontes, tradities en lekkernijen. Wij hebben de lekkerste streekgerechten voor je op een rijtje gezet en dankzij de bijbehorende recepten kun je ze ook heerlijk zelf maken.

Door Landleven
Appels uit de oven

Heerlijk als herfstig toetje, deze appels uit de oven. Het recept is makkelijk te verdubbelen; gebruik zo veel appels als er in uw ovenschaal passen.

Door Klaske Bakker
Friese dúmkes

Dúmkes danken hun typische smaak aan de anijs en de stukjes hazelnoot die erin zitten. Dúmke is Fries voor duimpje, maar waarom het koekje zo heet is niet helemaal duidelijk. Volgens de een omdat het koekje de vorm van een duim heeft, volgens de ander omdat de bakker voor het bakken even met zijn duim in de koekjes duwt.

Door Klaske Bakker