Bakken

Gevulde speculaas

Gevulde speculaas is een heerlijk lekkernij voor sinterklaasavond, helemaal als hij zelfgebakken is! In dit artikel vind je het recept.

Door Klaske Bakker
De 10 lekkerste cakerecepten

Er gaat niets boven een heerlijke, zelfgebakken cake! Landleven deelt daarom de 10 lekkerste cakerecepten. Zo kun je zelf de lekkerste cakes bakken.

Door Landleven
Christmas cake

Voor de meeste mensen beslaat kerst twee dagen per jaar, maar niet voor Karin Groot Kormelink. Voor haar begint kerst al in de herfst. Dan start ze namelijk met de voorbereidingen van haar christmas cake. Ze legt aan Landleven uit hoe ze te werk gaat.

Door Klaske Bakker
Pastinaak-appelcake

Een verrassende cake met de smaken van de herfst; combineer zoete pastinaak met frisse appel en havermout in dit bijzondere baksel! Hier vind je het recept.

Door Klaske Bakker
Wafels met kardemom

Culinair redacteur Klaske Bakker: “Het recept van deze wafels heb ik gekregen van mijn buurman, die oorspronkelijk uit Noorwegen komt. Daar voegen ze een vleugje gemalen kardemom toe aan het wafelbeslag, écht een aanrader! Deze wafels bakt u in een ondiep wafelijzer, vaak hebben deze ijzers de vorm van vier hartjes bij elkaar (in tegenstelling tot een diep wafelijzer waar Luikse wafels in gebakken worden).”

Door Klaske Bakker
Appeltaart anders

De klassieke Hollandse appeltaart is natuurlijk erg lekker, maar het is ook wel eens leuk om een andere appeltaart te bakken. Dit appeltaartje is simpel en elegant; de moeite waard! Hier vind je het recept.

Door Klaske Bakker
Hollandse lekkernij: zelfgebakken poffertjes

Zelfgebakken poffertjes: lekkerder wordt het niet! Neem de poffertjespan eens mee op een picknick en bak ze deze zomer eens buiten. Waarom niet?

Door Klaske Bakker
Feesttaart

Geen feestje zonder taart! Met deze prachtige bloementaart barst het feest direct in volle hevigheid los. De smakelijke botercake lijkt wel overgoten met een vrolijk mengsel van roze bloemen en zacht fruit. Een feest voor het oog én voor de mond.

Door Landleven
Hartige taart

Voor de vulling van deze hartige taart wordt ricotta gebruikt, waardoor u een stevige en vullende taart krijgt. Serveer in kleine puntjes met wat verse groene salade en een citroenpartje. Warm of lauwwarm het lekkerst!

Door /
Bietenbrood

Teunie Luijk is er gek op: elke keer variëren met het brood dat ze bakt. De ene keer met zaadjes en pitten, de andere keer met de vulling. Deze keer vervangt ze een deel van het water door bietensap. Het resultaat? Een heel bijzonder gekleurd bietenbrood.

Door Landleven
De 10 lekkerste Landleven-recepten met rabarber

Nadert jouw rabarberoogst uit de moestuin, of ben je gewoon gek op deze heerlijke groente? Met deze 10 recepten geven we je inspiratie om de smakelijkste gerechten met rabarber te maken.

Door Klaske Bakker
Vrolijke vogelnesttaart

Een gebakken cheesecake met chocola en paassnoepgoed. Op de juiste manier versierd lijkt het net een vogelnestje! Een vrolijk gezicht op tafel.

Door Klaske Bakker