Quiche met palmkool en spek

Quiche met palmkool en spek

Een lekkere maaltijd met palmkool is nooit te versmaden. Verwerk de koolbladeren bijvoorbeeld in deze lekkere quiche en serveer met een frisse salade.

Dit heb je nodig:

  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • flinke handvol palmkool
  • 70 g plakjes pancetta of ontbijtspek
  • 200 ml volle melk
  • 100 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 85 g geraspte oude kaas
  • versgemalen zwarte peper, naar smaak

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit en bekleed er een rechthoekige of ronde bakvorm mee.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Leg er een vel bakpapier op en vul de vorm met steunvulling (bijvoorbeeld keramische korrels, droge bonen of rijst).
  • Bak de bodem een kwartier voor in de oven.
  • Haal de bodem uit de oven, verwijder het bakpapier met de steunvulling en zet weer terug in de oven.
  • Bak de bodem nog 5 tot 10 minuten tot hij lichtbruin is.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden.
  • Maak ondertussen de kool schoon: was de bladeren, verwijder de nerf en snijd het blad in fijne reepjes.
  • Kook het blad zo’n 4 à 5 minuten in een pan water tot het blad wat zachter is geworden.
  • Giet af en druk het vocht er goed uit. Droog extra goed met wat keukenpapier.
  • Verdeel de palmkool en de plakjes spek over de quichebodem.
  • Klop in een kom de melk met de slagroom en de eieren tot een homogeen mengsel.
  • Roer de kaas erdoor en zwarte peper naar smaak.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en bak de quiche zo’n 25 minuten tot de vulling net gestold is.
  • Serveer de quiche warm of lauwwarm, met een frisse salade.