Zalm met dille-mosterdsaus op bord

Dille-mosterdsaus

Deze saus eet u bijvoorbeeld bij gerookte of gebakken zalm. Ook lekker bij nieuwe aardappels of op een broodje kaas. Als u schoon werkt, kunt u de saus prima een tijdje in de koelkast bewaren.
 

Dit heb je nodig:

  • 2 el gladde mosterd
  • 1 el suiker
  • 3 el appelciderazijn
  • 100 ml raapzaadolie
  • bosje fijngehakte dille
  • zout en versgemalen peper

Zo ga je te werk:

  1. Meng de mosterd, de azijn en de suiker in een kom.
  2. Voeg al roerend in een dun straaltje de olie toe tot u een gebonden saus hebt.
  3. Meng er als laatste de fijngehakte dille door en breng op smaak met zout en peper.

Tekst en fotografie door Anna Rubingh.

Landleven almanak 2023

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,50.

 

Bestel hier