Zalm met dille-mosterdsaus op bord

Dille-mosterdsaus

Deze saus eet u bijvoorbeeld bij gerookte of gebakken zalm. Ook lekker bij nieuwe aardappels of op een broodje kaas. Als u schoon werkt, kunt u de saus prima een tijdje in de koelkast bewaren.
 

Dit heb je nodig:

  • 2 el gladde mosterd
  • 1 el suiker
  • 3 el appelciderazijn
  • 100 ml raapzaadolie
  • bosje fijngehakte dille
  • zout en versgemalen peper

Zo ga je te werk:

  1. Meng de mosterd, de azijn en de suiker in een kom.
  2. Voeg al roerend in een dun straaltje de olie toe tot u een gebonden saus hebt.
  3. Meng er als laatste de fijngehakte dille door en breng op smaak met zout en peper.

Tekst en fotografie door Anna Rubingh.

De nieuwe agenda en scheurkalender voor 2023

Een perfect combinatie, de Landleven agenda én scheurkalender!
Koop ze samen en krijg € 2,90 korting.

Bestel hier