Aardappels, spruitjes en worst op een bord met een vork.

Aardappels, spruitjes en worst

In Noordwolde, in het zuidoosten van Friesland, verbouwt Leander Verhoog het hele jaar biologische groenten in zijn kleine tuinderij de Kloostertuin. Geniet van zijn verse winterse oogst met dit stoere recept. 

Dit heb je nodig:

Ingrediƫnten

  • 400 g spruitjes
  • klont roomboter
  • scheut olijfolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 4 worstjes (bijv. lamsmerguez of runderchipolata)
  • 1 flinke tl grove mosterd
  • 500 g gekookte aardappels, in stukjes gesneden
  • zout en peper

Zo ga je te werk:

Bereidingswijze

  1. Maak de spruitjes schoon, kook ze beetgaar en laat wat afkoelen. 
  2. Verwarm in een grote koekenpan met dikke bodem de boter en wat olijfolie op middelhoog vuur en fruit de ui een paar minuten tot hij zacht is. 
  3. Snijd de worstjes in stukjes van 2-3 centimeter, voeg ze toe aan de uien en braad even aan. 
  4. Voeg de mosterd toe en bak ook even mee. 
  5. Voeg de aardappelstukjes en de gekookte spruitjes toe (en eventueel wat extra boter en olie) en bak alles vijftien tot twintig minuten tot de aardappels een mooi korstje krijgen. 
  6. Breng op smaak met zout en peper.

Landleven schort

Keukenschort gemaakt van de Landleven theedoek met jacquard geweven Landleven motieven. 100% Katoen en wasbaar op 60 graden. Bestel voor slechts € 29,95.