Carpaccio van gekleurde bietjes

Carpaccio van gekleurde bietjes

Carpaccio van gekleurde bietjes, een licht voorgerecht voor zomerse avonden en het ziet er prachtig kleurrijk uit!
 

Dit heb je nodig:

Ingrediënten

  • 4-5 bietjes, verschillende kleuren
  • olijfolie
  • 100 g geitenkaas
  • handjevol slablaadjes
  • verse dille
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl honing
  • zout en peper naar smaak
     

Zo ga je te werk:

Bereidingswijze
 

  1. Schrob de bietjes schoon.
  2. Vet een bakblik in met wat olijfolie en leg de bietjes erin. Rooster de bietjes in een voorverwarmde oven op 180 graden in een half uur tot drie kwartier gaar. Ze zijn klaar als u er makkelijk met een vork in kunt prikken. Zijn ze nog hard? Laat ze dan nog langer garen in de oven. 
  3. Laat de bietjes afkoelen. Pel de schil eraf en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes.
  4. Schik de plakjes mooi op een serveerschaal.
  5. Brokkel de geitenkaas over de bietenplakjes.
  6. Strooi er wat slablaadjes en verse takjes dille over.
  7. Meng alle overige ingrediënten voor de dressing. Giet de dressing over de bietjes en serveer meteen. 
     

Tekst en fotografie: Anna Rubingh

Landleven special Moestuin

Meer over over ecologische oplossingen als mulchen en swales, hoe je het seizoen vervroegt en de zonnewarmte optimaal in je moestuin vangt lees je in onze nieuwe special Moestuin. Een bewaarnummer met bruikbare tips voor het zelf verbouwen van groente ... Maar vooral lees je hoe je er, als het dan tijd is om te oogsten, de lekkerste gerechten van maakt. Want een mooie oogst eet je gewoon lekker op!

BESTEL MOESTUIN