Kabeljauwgratin met bloemkool en broccoli in een ovale ovenschaal

Kabeljauwgratin met bloemkool en broccoli

Nog inspiratie voor het eten nodig? Kabeljauwgratin met bloemkool en broccoli. Snel en makkelijk!

Dit heb je nodig:

Ingrediënten

  • 600 g Kabeljauw 
  • 1 Broccoli 
  • 1 Bloemkool 
  • 800 g Aardappels 
  • 175 g Passendale (in sneetjes) 
  • 150 ml Melk 
  • Boter
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Peper en zout naar snaaj=k

Zo ga je te werk:

Bereiding

  • ​Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, pureer en meng met de melk, een klontje boter, nootmuskaat, peper en zout. Stamp tot een gladde puree.
  • Snij de broccoli en de bloemkool in roosjes en kook ze, apart, in 5 minuten beetgaar. Laat meteen schrikken onder koud water.
  • Beboter een ovenschaal. Snij de kabeljauw in stukken en schik ze in de schaal. Verdeel er de aardappelpuree over en duw er de bloemkool- en broccoliroosjes in.
  • Scheur de plakjes kaas in kleine stukjes en verdeel ze over de schotel. Zet 30 minuten in de oven.