Witte, bruine, Wieringer en kievitsbonen, wâldbeantsjes, schokkers, kapucijners en grauwe erwten. In Nederland worden allerlei soorten bonen en erwten geteeld. Met bonen in een gerecht kun je eindeloos variëren. Probeer bijvoorbeeld deze witte bonen in tomatensaus eens! Aantal personen: 4 Bereidingsijd: 40 min.
Ambachtelijk timmerman en fotograaf Johan Witteman portretteerde voor dit boek 72 markante veehouders puur zoals ze zijn, voordat hun aanwezigheid voorgoed van het plattelandstoneel verdwijnt. Landleven lezers krijgen bij voorintekening € 8,- korting! Het boek verschijnt eind half april.
In Nederland worden allerlei soorten bonen geteeld. Daar kan lekkere soep van worden gemaakt. In dit artikel lees je het recept voor een lichte bonensoep.
Iedere familie lijkt wel een eigen recept voor bruinebonensoep te hebben. Het is dan ook bij uitstek een gerecht om een heel grote pan vol van te maken en vervolgens met z’n allen op te eten.
Reade krobben zijn ouderwetse bewaarbonen uit de Friese Wouden. Maar dit recept kan je maken met elk soort gedopte boon. Verse boontjes hoef je niet te weken, maar direct gaar koken.
Zoute boontjes zijn een ouderwetse manier om boontjes in te maken. Ze hebben een uitgesproken smaak, voor velen smaken ze als ‘vroeger’. Je kan ze ook in een zakje kopen bij de betere groenteboer of sommige supermarkten.
Verkoop door:Landlevenwebshop
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitale download met Landleven recepten. Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrieven en aanbiedingen van Landleven en ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.