Frisse veenbessensalade met venkel op een bord met glazen ernaast

Frisse veenbessensalade met venkel

Frisse veenbessensalade met venkel. Dit knapperige slaatje past prima bij wild. Perfect voor het kerstmenu, dus. 

Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig:

Ingrediƫnten

  • 2 stronkjes venkel
  • 1 sinaasappel
  • Een handje veenbessen
  • 2 el ahornsirioop
  • 2 el rodewijnazijn
  • Olijfolie naar smaak
  • Peper en zout naar smaak

Zo ga je te werk:

Bereiding

  • Pers de sinaasappel. Verwarm in een pannetje de rodewijnazijn met de ahornsiroop en de helft van het sinaasappelsap. Voeg de veenbessen toe en laat op een zacht vuur 10 minuten garen. Giet af en bewaar ook het kookvocht.
  • Snij de venkel in flinterdunne plakjes of reepjes. Besprenkel met de rest van het sinaasappelsap, 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Meng de venkel met de veenbessen en eventueel wat kookvocht.

Landleven special Moestuin

Meer over over ecologische oplossingen als mulchen en swales, hoe je het seizoen vervroegt en de zonnewarmte optimaal in je moestuin vangt lees je in onze nieuwe special Moestuin. Een bewaarnummer met bruikbare tips voor het zelf verbouwen van groente ... Maar vooral lees je hoe je er, als het dan tijd is om te oogsten, de lekkerste gerechten van maakt. Want een mooie oogst eet je gewoon lekker op!
Prijs: €7,95.