Haringsalade met mieriksworteldressing

Salade met mieriksworteldressing

Mierikswortel kan prima groeien in de Nederlandse moestuin. De pittige wortel geeft een echte kick aan deze dressing.
Aantal personen: 1 
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig

Voor de salade (voor 1 persoon; je kunt de hoeveelheden heel makkelijk vermeerderen):

  • ¼ kropsla
  • 1 hardgekookt ei
  • handjevol gekookte sperzieboontjes
  • 1 augurk, in kleine blokjes gesneden
  • ½ appel, in dunne plakjes
  • 1 haring
  • 1 plakje roggebrood
 
Voor de dressing:
  • 2 el volle boerenyoghurt
  • 1 el verse, fijn geraspte mierikswortel
  • sap van ½ citroen
  • olijfolie, naar smaak
  • zout en peper, naar smaak

Zo ga je te werk

  • Maak de sla schoon en droog (indien nodig) en verdeel de blaadjes over een bord.
  • Snijd het ei in vieren en de sperzieboontjes in grove stukjes. Verdeel deze samen met de augurk en de appel over de sla.
  • Leg de haring er op.
  • Verkruimel het roggebrood over de salade en leg het restant aan de zijkant.
  • Klop alle ingrediënten voor de dressing tot een homogeen geheel.
  • Voeg zoveel olijfolie toe tot de dressing een mooie consistentie heeft.
  • Giet vlak voor het serveren zoveel dressing over de salade als je wenst.