Een goede kippensoep werkt altijd goed om mee op te warmen. Deze soep is extra lekker door de palmkool. Een heerlijke wintergroente die goed te combineren valt met soepen. En het is ook nog eens super gezond! Bereidingstijd: 3 uur
Voor de bouillon:
Deze soep is lekker hartig, zit vol groente en ligt niet zwaar op de maag. Wil je het zelf helemaal makkelijk maken? Gebruik dan een zak grof gesneden soepgroente in plaats van de hier genoemde groente.
Een recept om zelf een grote pan langzaam getrokken kippensoep te maken! Deze soep blijft ouderwets lekker en kan echt iedereen maken. Vroeger stond de pan soep uren te pruttelen op het petroleumstel, maar op een modern fornuis wordt hij net zo lekker. ‘Slow cooking’ is immers een moderne term voor niets anders dan koken zoals vroeger, langzaam, met geduld en een heerlijk eindresultaat. En natuurlijk verse ingrediënten uit de streek of zelfs eigen land. Zo maak je deze kippensoep.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis de digitale download met 18 heerlijke Landleven voorjaarsrecepten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.