Pompoenpannenkoek

Pompoenpannenkoek

Makkelijk en gezond. De pompoenpannenkoek. Lekker bij het ontbijt, de lunch en zelfs het avondeten. Charlotte Doens legt uit hoe je ze maakt. 

Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig:

  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • 600-800 ml melk
  • 200 g pompoenpuree, op smaak gebracht met wat nootmuskaat, zout en peper

Zo ga je te werk:

  1. Meng het zelfrijzend bakmeel met de eieren en het zout.
  2. Voeg de helft van de melk toe en klop dit met een garde tot een gladde massa.
  3. Voeg de pompoenpuree toe en meng het beslag weer tot het glad is.
  4. Voeg eventueel nog wat melk toe, zodat het een mooi beslag wordt (dit is afhankelijk van hoe ‘nat’ de puree is).
  5. Doe een beetje boter in de pan en bak van het beslag mooie pannenkoeken. 

Zelf pompoenpuree maken

  1. Snij de pompoen doormidden en haal de pitjes eruit
  2. Leg de pompoen helften met de opengesneden kant naar beneden op een licht ingevette bakplaat.
  3. Zet de oven op 180 graden. Wacht tot de pompoen helemaal gaar is.
  4. Haal het vruchtvlees eruit en maak er puree van.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.