Zo ga je te werk:
Zoals bij zo veel salades maken de precieze hoeveelheden niet veel uit. Werk gewoon met de groentes die je voor handen hebt.
- Rooster eerst de paarse peentjes in de oven; schrob ze schoon (schil ze alleen indien nodig), verwijder de toppen en snijd ze in de lengte in tweeën of vieren, afhankelijk van de dikte.
- Vet een ovenschaal in met een scheut olijfolie. Leg er de gesneden peentjes in samen met de hazelnoten, de majoraan en de knoflook.
- Bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Hussel alles door elkaar en rooster de groentes in ongeveer een half uur gaar in een tot 200 graden voorverwarmde oven.
- Maak ondertussen de slablaadjes klaar. Was de spinazie en de roodlof, indien nodig, en droog ze met een slacentrifuge. Snijd ze in ‘hapklare’ stukjes.
- Schil de biet en snijd hem in flinterdunne plakjes (deze voeg je rauw toe).
- Je kunt de geroosterde groentes warm, lauwwarm of zelfs koud toevoegen aan de slablaadjes en de bietjes.
- De geroosterde knoflookteentjes kun je uitknijpen; ze smaken niet meer scherp, maar heerlijk aromatisch.
- De salade is erg lekker met een honing-mosterddressing.