appeltaart met stroopwafels op de bovenkant

Appeltaart met karamel en een dakje van stroopwafels

Giny Meilink van Van Taart tot Toet deelt in Landleven 9 twee van haar toprecepten. De appeltaart met karamel en een dakje van stroopwafels is daar één van, volgens Giny een van haar hardlopers, mensen bestellen deze taart keer op keer. Dit komt vooral door de stukjes karamelfudge die er in zitten, dat is het geheime ingrediënt!
Aantal personen: 8.
Bereidingstijd: 45 min. 
 

Dit heb je nodig:

Voor het deeg

  • 300 g bloem
  • 100 g suiker
  • 175 g roomboter
  • snufje zout
  • 1 ei
Voor de vulling
  • ca. 5 grote appels
  • 75 g blokjes fudge
  • 75 g rozijnen
  • 30 g suiker
  • 2 tl kaneel
  • ca. 7 stroopwafels

Bereidingswijze:

  1. Kneed alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en vorm er een bal van.
  2. Verpak de bal in huishoudfolie en laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes.
  4. Snijd de blokjes fudge in kleine stukjes en doe ze samen met de rozijnen, suiker en kaneel bij de appelstukjes. Schep alles goed om.
  5. Bekleed een ingevette bakvorm (diameter 24 centimeter) met het deeg en strooi eventueel een laagje paneermeel over de bodem. Verdeel de vulling over het deeg en druk een beetje aan.
  6. Trek de stroopwafels uit elkaar, grofweg in kwarten, en verdeel de stukken over de appeltjes.
  7. Bak de appeltaart in een voorverwarmde oven ongeveer vijftig tot zestig minuten op 180 graden.
  8. Misschien moet je de taart de laatste tien minuten afdekken met aluminiumfolie, als hij te donker dreigt te worden. 

Speciale editie Appeltaarten

Iedereen houdt van appeltaart. Heerlijk, niet moeilijk om te maken en geschikt voor iedere gelegenheid. Het liefst met appels van eigen erf of van oude fruitrassen. Onze 35 lekkerste recepten en tips voor de appeloogst vind je in de Landleven speciale editie Appeltaarten! 
Prijs: €8,95.