Pan gevuld met uien op fornuis met flesje bier

Quiche met serranoham

Een heerlijke quiche met serranoham in bier gestoofde uien en port salut. 

Dit heb je nodig:

  • 750 g uien
  • klont boter
  • 1 flesje Mommeriete donker bier (of een ander donker bock- of abdijbier)
  • 1 blikje croissantdeeg
  • 2 el paneermeel
  • 100 g serrano- of parmaham
  • 3 eieren
  • 250 ml kookroom
  • Peper en zout, naar smaak
  • 200 g port salut

Bereidingswijze:

  1. Maak de uien schoon, snijd ze in halve ringen en bak ze in de boter ongeveer tien minuten op een laag vuur. 
  2. Giet het flesje bier erbij en laat het geheel stoven tot het vocht verdwenen is.
  3. Bekleed een ingevette bakvorm (diameter 23-24 centimeter) met het croissantdeeg. Zorg dat de naadjes goed dichtgedrukt zitten.
  4. Strooi een laagje paneermeel over de bodem en verdeel de plakjes ham over de bodem. Verdeel ook de gestoofde uien erover.
  5. Klop de eieren los met de room en breng dit op smaak met zout en peper. 
  6. Giet het roommengsel over de uien. 
  7. Snijd de port salut in plakjes en verdeel deze over de hartige taart.
  8. Zet de quiche in een op 170 graden voorverwarmde oven en bak hem in 30 tot 35 minuten gaar. 
  9. Croissantdeeg kleurt snel donker, dus misschien moet je de laatste 10 minuten de quiche met aluminiumfolie afdekken. 

Bekijk onze shop tips
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Schort blokdoek Schort blokdoek € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven kaartenset Tuinfeest Landleven kaartenset Tuinfeest € 8,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu