Alvast de lekkerste recepten voor Kerstmis bij elkaar aan het zoeken? Neem dan zeker deze 7 recepten mee, zodat je gasten kunnen genieten van een kerst vol met heerlijke maaltijden.
Voor deze soep kun je pastinaak uit eigen moestuin gebruiken. Gecombineerd met Hollandse garnaaltjes maak je er een bijzonder soepje van.
Een heerlijke maaltijd om te serveren gevuld met allerlei verse groentes, kruiden en natuurlijk de malse runderriblapjes.
Een heerlijk gevulde ovenschotel vol aardappels, knoflook en lekkere smaakmakers.
Deze saus is goed van tevoren te maken: hij blijft zeker een week goed in de koelkast. Doordat de saus zo heerlijk fris is kun je het over verschillende maaltijden schenken.
Spruitjes zijn het lekkerst als de vorst erover is geweest. Doordat de spruitjes lang in de oven gaan worden ze heerlijk zacht, waardoor het extra lekker smaakt.
Dit recept voor tiramisu met bokkenpootjes en hazelnoot is voor 6 personen. Deze tiramisu bevat geen rauw ei of alcohol en is dus geschikt voor het hele gezin.
Italianen noemen dit nagerecht affogato: een sterke, hete koffie met koud roomijs.
Ga lekker in de keuken aan de slag! In de nieuwe Landleven special Stooft staan meer dan 50 heerlijk winterse gerechten. Dit zijn de lekkerste stoof- en sudderrecepten, met of zonder vlees en met peulvruchten en extra groentes. Daarnaast staan er een aantal geweldige basisrecepten in. Denk hierbij aan heerlijke kippenbouillon en zelfgemaakte mosterd.
Dit zijn unieke ovenschalen met Landleven motieven. De afmeting van de rechthoekige ovenschaal is 30,5 x 23,5 x 5,5cm hoog. De ronde quicheschaal heeft een doorsnede van 26 cm en is 4,3 cm hoog. Het is traditioneel aardewerk uit Boleslawiec in Polen. Al meer dan 200 jaar wordt dit aardewerk gegoten, met de hand afgewerkt en door lokale ambachtslieden bestempeld, beschilderd en gedecoreerd.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitale download van de Landleven special Doe het zelf. Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrieven en aanbiedingen van Landleven en ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden