bord met courgettestoof met blokjes feta

Courgettestoof met tomaten

Dit vegetarische recept komt heel goed van pas tegen het einde van de zomer, als je de courgettes uit de moestuin een beetje beu begint te worden. Door de groente te stoven maak je er een heerlijk aromatisch gerecht vol smaak van.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig:

  • 4 sjalotjes;
  • scheut olijfolie;
  • 1 tl gedroogde oregano;
  • 1 teen knoflook, fijngesneden;
  • 600 g courgettes;
  • 4 tomaten;
  • zout en peper;
  • feta, hoeveelheid naar keuze

Zo ga je te werk:

  1. Maak de sjalotjes schoon en snijd ze in kwarten.
  2. Giet een scheut olijfolie in een gietijzeren pan en stoof de sjalotjes zo'n tien minuten samen met de oregano en de knoflook.
  3. Maak ondertussen de courgettes schoon en snijd ze in grove stukken. Was ook de tomaten en snijd deze in vieren.
  4. Voeg de courgette toe aan de pan en roer goed door. Leg de stukken tomaat er bovenop.
  5. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg het deksel op de pan en laat het geheel een half uurtje pruttelen.
  6. Verwijder het deksel en laat de saus nog zo'n 10 minuten indikken.
  7. Maak het stoofpotje af door er nog wat oregano over te strooien en er wat feta over te verkruimelen.

Serveertip

Deze kruising tussen soep en stoofpot is erg lekker met vers boerenbrood.

Landleven agenda 2024

De nieuwe Landleven agenda voor het jaar 2024 is er! Een agenda met de mooiste foto's en met genoeg ruimte voor je eigen ideeën of recepten. De Landleven agenda heeft een handig oogje om de agenda aan op te hangen. Noteer al je afspraken in de nieuwe agenda van Landleven!
Prijs: €15,99.