Een frisse voorjaarssalade van de eerste oogst uit de moestuin: sla, bladgroen en radijsjes. Ideaal om mee te nemen tijdens een lentepicknick. Bereidingstijd: 15 min.
Mierikswortel kan prima groeien in de Nederlandse moestuin. De pittige wortel geeft een echte kick aan deze dressing.
Landleven geeft je deze zomer volop ideeën om je courgetteoogst te verwerken. Neem bijvoorbeeld deze frisse jonge courgettesalade: heerlijk voor tijdens een nazomerse barbecue!
Daslook is een plantje uit de uienfamilie. Het plantje komt in het wild onder meer voor in de hellingbossen van Zuid-Limburg. Wilt u zelf daslook in de moestuin? Bij Vreeken’s Zaden in Dordrecht zijn zaadjes en planten te koop.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.