Wortel-gembersoep met walnoten in een pan

Wortel-gembersoep met geroosterde hazelnoten

De oude, vertrouwde winterwortel heeft in deze soep een ongebruikelijke hoofdrol gekregen. Het wordt een spannende smaakcombinatie met mandarijnensap en geraspte gember.

Dit heb je nodig

  • 700 g winterwortels
  • 1 ui
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el geraspte verse gemberwortel
  • 750 ml hete groentebouillon
  • 1 tl zout
  • 1 el gembersiroop
  • 2 mandarijnen, uitgeperst

Zo ga je te werk

  1. Schil de wortels en snijd ze in stukjes. Maak ook de ui schoon en snijd deze fijn.
  2. Bak de ui en de wortel aan in een scheut olie.
  3. Voeg de gember toe samen met de bouillon, het zout (meer of minder naar smaak) en de gembersiroop.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat het zo’n twintig minuten zacht koken, tot de wortel gaar is.
  5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
  6. Zet de pan weer op het vuur en voeg het mandarijnensap toe.
  7. Verdun de soep eventueel met wat heet water of bouillon. Serveer met een extra scheutje gembersiroop en een handjevol geroosterde hazelnoten.

Landleven Special Stooft

Ga lekker in de keuken aan de slag! In de nieuwe Landleven special Stooft staan meer dan 50 heerlijk winterse gerechten. Dit zijn de lekkerste stoof- en sudderrecepten, met of zonder vlees en met peulvruchten en extra groentes. Daarnaast staan er een aantal geweldige basisrecepten in. Denk hierbij aan heerlijke kippenbouillon en zelfgemaakte mosterd.

Bestel hier
Bekijk onze shop tips
Landleven schort Landleven schort € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special Stooft Landleven special Stooft € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven theedoeken Landleven theedoeken € 14,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu