Een plakje bananencake

Bananencake

De toevoeging van bananen in dit beslag zorgt voor een heerlijk smeuïge cake. Naast dat de cake er lekker smeuïg van wordt, zorgt de banaan ook voor een frisse fruitige smaak. Verwen jezelf met dit makkelijk te maken baksel. Lekker voor bij een kopje koffie of thee.
Bereidingstjid: 1,5 uur

Dit heb je nodig

  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • een snuf zout
  • 1 tl kaneel
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 150 g rozijnen
  • 2 eieren
  • 2 el honing
  • 3 rijpe bananen

  1. Kneed de boter en het meel tussen je vingers tot het mengsel op kruimels lijkt.
  2. Doe er het zout, de kaneel, de suiker en de rozijnen bij en roer door.
  3. Klop de eieren los en roer ze samen met de honing door het mengsel.
  4. Prak de bananen in een kommetje fijn met een vork.
  5. Voeg de bananen toe aan het beslag en roer nog goed door.
  6. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer een uur gaar.
  7. De cake is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt.
Tip: ook erg lekker met een handjevol grof gehakte walnoten door het beslag.

Bekijk onze specials
Landleven special brood Landleven special brood € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special kippen Landleven special kippen € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special natuurlijk tuinieren Landleven special natuurlijk tuinieren € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special buitenlui Landleven special buitenlui € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu