Nieuwe aardappelen met rozemarijn en knoflook

Nieuwe aardappelen met rozemarijn en knoflook

Nieuwe aardappelen luiden de zomer in. Een heerlijk en makkelijk ovenrecept.

Dit heb je nodig

  • 600 g nieuwe aardappelen
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 5 platgeslagen tenen knoflook

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Boen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2,5 centimeter.
  3. Doe de blokjes in een grote pan water met wat zout en breng ze aan de kook.
  4. Laat ze meteen in een vergiet uitlekken en een paar minuten uitdampen.
  5. Wrijf de rozemarijnblaadjes fijn in een vijzel.
  6. Verhit een beetje olijfolie in een braadslee. Doe de tenen knoflook, aardappeltjes en rozemarijn erin. Bestrooi ze met peper en zout en hussel alles goed door elkaar.
  7. Zet de braadslee 20 tot 25 minuten in de oven, schud de aardappeltjes regelmatig en haal ze uit de oven wanneer ze goudbruin en krokant zijn.

Bekijk onze shop tips
Landleven Wecken & Inmaken Landleven Wecken & Inmaken € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Schort blokdoek Schort blokdoek € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven Streekgerechten Landleven Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu