Koolraap in de vorm van dikke frieten op een groen bordje

Kerrie koolraap

Wintergroentes als aardappels, prei, koolraap en knolselderij hebben een bescheiden uiterlijk, maar qua culinaire prestaties doen ze zeker niet onder voor hun elegantere soortgenoten.
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig

  • 1 koolraap
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el kerriepoeder  
  • 1 ui

Zo ga je te werk

  1. Schil de koolraap en snijd het vruchtvlees in de vorm van dikke frieten.
  2. Kook de frieten in ongeveer vijftien minuten bijna gaar.
  3. Laat ze even uitlekken en uitstomen.
  4. Bak ondertussen in een wok het fijngesnipperde uitje aan in de olie.
  5. Voeg dan de koolraap toe en het kerriepoeder.
  6. Roer alles even goed om en laat nog een minuutje of vijf stoven. Prima bijgerecht bij vlees en aardappels.