Stoofvlees in een klein schattig wit kommetje

Stoofvlees met winterbier

Lekker lang koken op koude winterdagen.

Dit heb je nodig:

  • 600 g magere runderlappen
  • 50 g roomboter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 flesje donker winterbier
  • 1 vers laurierblaadje
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 el appelstroop
  • 2 plakken (volkoren) ontbijtkoek
  • naar smaak zout en peper

Zo ga je te werk:

  1. Dep de runderlappen droog met keukenpapier en snijd het vlees in blokjes.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  3. Smelt de roomboter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin aan.
  4. Haal het vlees uit de pan en fruit de gesnipperde uien in het braadvet.
  5. Doe het vlees terug in de pan en schenk een flesje donker bier langs de rand in de pan.
  6. Voeg de kruiden, de appelstroop en de verkruimelde ontbijtkoek toe en breng het geheel aan de kook.
  7. Draai het vuur laag en stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer twee uur zachtjes gaar.
  8. Lekker met gepofte aardappels uit het haardvuur.

Landleven Special Stooft

Ga lekker in de keuken aan de slag! In de nieuwe Landleven special Stooft staan meer dan 50 heerlijk winterse gerechten. Dit zijn de lekkerste stoof- en sudderrecepten, met of zonder vlees en met peulvruchten en extra groentes. Daarnaast staan er een aantal geweldige basisrecepten in. Denk hierbij aan heerlijke kippenbouillon en zelfgemaakte mosterd.

Bestel hier
Bekijk onze shop tips
Landleven schort Landleven schort € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special Stooft Landleven special Stooft € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven theedoeken Landleven theedoeken € 14,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu