Stoofvlees met winterbier

Stoofvlees met winterbier

Lekker lang koken op koude winterdagen.

Dit heb je nodig:

  • 600 g magere runderlappen
  • 50 g roomboter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 flesje donker winterbier
  • 1 vers laurierblaadje
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 el appelstroop
  • 2 plakken (volkoren) ontbijtkoek
  • naar smaak zout en peper

Zo ga je te werk:

  1. Dep de runderlappen droog met keukenpapier en snijd het vlees in blokjes.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  3. Smelt de roomboter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin aan.
  4. Haal het vlees uit de pan en fruit de gesnipperde uien in het braadvet.
  5. Doe het vlees terug in de pan en schenk een flesje donker bier langs de rand in de pan.
  6. Voeg de kruiden, de appelstroop en de verkruimelde ontbijtkoek toe en breng het geheel aan de kook.
  7. Draai het vuur laag en stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer twee uur zachtjes gaar.
  8. Lekker met gepofte aardappels uit het haardvuur.

Bekijk onze shop tips
Citroenpers ø 7,5 cm aluminium Citroenpers ø 7,5 cm aluminium € 9,95

Verkoop door:
Kookwinkel

Shop nu
Boerenbont theedoek Boerenbont theedoek € 5,95

Verkoop door:
Tafel en keuken

Shop nu
Ducq 3-delige pannenset Ducq 3-delige pannenset Van € 369,- voor € 295,-

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Laura Ashley Heritage 20 Servetten Laura Ashley Heritage 20 Servetten € 3,95

Verkoop door:
Tafel en Keuken

Shop nu
-->