Stoofvlees met winterbier

Stoofvlees met winterbier

Lekker lang koken op koude winterdagen.

Dit heb je nodig:

  • 600 g magere runderlappen
  • 50 g roomboter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 flesje donker winterbier
  • 1 vers laurierblaadje
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 el appelstroop
  • 2 plakken (volkoren) ontbijtkoek
  • naar smaak zout en peper

Zo ga je te werk:

  1. Dep de runderlappen droog met keukenpapier en snijd het vlees in blokjes.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  3. Smelt de roomboter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin aan.
  4. Haal het vlees uit de pan en fruit de gesnipperde uien in het braadvet.
  5. Doe het vlees terug in de pan en schenk een flesje donker bier langs de rand in de pan.
  6. Voeg de kruiden, de appelstroop en de verkruimelde ontbijtkoek toe en breng het geheel aan de kook.
  7. Draai het vuur laag en stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer twee uur zachtjes gaar.
  8. Lekker met gepofte aardappels uit het haardvuur.

Bekijk onze shop tips
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Schort blokdoek Schort blokdoek € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven kaartenset Tuinfeest Landleven kaartenset Tuinfeest € 8,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu