Een frisse zomersalade. Aantal personen: 6. Bereidingstijd: 45 min.
Mierikswortel kan prima groeien in de Nederlandse moestuin. De pittige wortel geeft een echte kick aan deze dressing.
Het aspergeseizoen is al vergevorderd, maar we kunnen nog even genieten van dit witte goud. Bereid de asperges dan ook eens anders. Naast de koude salade, kun je ook een warme salade maken. Deze lauwwarme salade is een verrassend gerecht dat met de toevoeging van de kipfilet kan dienen als licht hoofdgerecht. Gebruik gekookte asperges die je over hebt van de dag ervoor of van het trekken van aspergebouillon.
Toscaanse broodsalade gemaakt van oud brood. Dit gerecht is ook wel bekend onder de Italiaanse naam panzanella. Dit gerecht is zo lekker dat ik er soms brood oud voor laat worden.
Geel, groen, gestippeld, gestreept, rond en zelfs ufo-vormig: courgettes komen voor in alle soorten en maten. De smaken verschillen onderling niet zo veel, maar ze zijn allemaal wel veelzijdig.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.