Bonensalade op een bord

Groene bonensalade

Een frisse zomersalade.
Aantal personen: 6.
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 kg tuinbonen
  • 500 g doperwtjes
  • 300 g peultjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 4 el olijfolie
  • 2 el (balsamico)azijn
  • 1 el suiker
  • naar smaak zout en peper

Zo ga je te werk:

  1. Dop de tuinbonen en doperwtjes en laat ze ongeveer 10 minuten koken.
  2. Haal de peultjes af en roerbak ze in wat olijfolie gaar.
  3. Bak de ui en knoflook in 5 minuten zachtjes gaar.
  4. Giet de tuinbonen en doperwtjes af en verwijder van de tuinbonen het grijze velletje.
  5. Leg de tuinbonen, doperwten en peultjes in een mooie schaal en overgiet ze met het ui-knoflookmengsel.
  6. Klop een dressing van de overige ingrediënten en verdeel deze over de salade.