gevulde peultjes op houten spatel

Gevulde peultjes

Frisse peultjes gevuld met roomkaas en kruiden.

Dit heb je nodig:

  • 100 g peultjes
  • 1400 g roomkaas
  • handjevol verse kruiden (zoals basilicum, munt en peterselie)
  • naar smaak zout en peper
  • naar smaak ansjovis

Zo ga je te werk:

  1. Haal de peultjes af en blancheer ze in kokend water.
  2. Spoel ze hierna af met koud water.
  3. Zorg dat de roomkaas op kamertemperatuur is en meng deze met de fijngesneden verse kruiden, peper en zout en eventueel met een in stukjes gesneden ansjovis naar smaak.
  4. Roer het mengsel los en stop het vervolgens in een spuitzak.
  5. Snijd de peultjes aan één kant open en vul ze met het roomkaasmengsel.
  6. Vóór het opdienen een uur in de koelkast laten opstijven.

Tip: In plaats van roomkaas kun je ook paté gebruiken om de peultjes mee te vullen.

Bekijk onze shop tips
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Schort blokdoek Schort blokdoek € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven kaartenset Tuinfeest Landleven kaartenset Tuinfeest € 8,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu