Appeltaart met een mes om de taart aan te snijden

Appeltaart van vergeten appels

Zoek voor deze taart appelrassen op die je nog niet kende, zoals Groninger Kroon, Lunterse Pippeling, Brabantsche Bellefleur, Sterappel en Rode Dijkmanszoet.
Aantal personen: 10.
Bereidingstijd: 60 min.

Dit heb je nodig:

  • 200 g roomboter
  • 100 g suiker
  • 1 ei
  • 1/2 tl zout
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 5 appels van 'vergeten' rassen, bijvoorbeeld Groninger Kroon, Lunterse Pippeling, Brabantsche Bellefleur, Sterappel en Rode Dijkmanszoet
  • 1 ronde taartvorm (diameter 30 cm)

Zo ga je te werk:

  1. Meng in een kom de roomboter met de suiker, het ei en een halve theelepel zout.
  2. Zeef het bakmeel boven de kom en kneed tot een samenhangend deeg.
  3. Druk het deeg op de bodem en tegen de rand van de taartvorm.
  4. Laat het deeg minimaal dertig minuten in de koelkast rusten.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes.
  7. Beleg de bodem met de partjes appel en druk ze licht in het deeg.
  8. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten mooi bruin en gaar.
  9. Laat de appeltaart in de vorm afkoelen.

Landleven almanak 2023

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,50.

 

Meer recepten voor appeltaart

Ouderwetse appeltaart

Ouderwetse appeltaart

Dit recept voor ouderwetse appeltaart is dé klassieker die altijd in de smaak valt. Natuurlijk lekker geserveerd met slagroom. Smullen maar!

NAAR RECEPT
Appeltaart in een potje

Appeltaart in een potje

Deze appeltaartjes bak je in hergebruikte jampotjes. Je hoeft niet te kneden of te mengen: de ingrediënten versmelten in de oven vanzelf.

NAAR RECEPT