spinnewiel

Alles over wol

Al duizenden jaren houden mensen schapen. Vroeger was het in eerste plaats voor wol, melk en het vlees. Tegenwoordig worden schapen ook gehouden voor plezier. Het zijn leuke beesten in allerlei verschillende rassen, vormen en maten. In Nederland kennen we ongeveer 70 verschillende soorten schapen. Dit betekent dus ook dat er heel veel verschil in wol zit. Ben jij van plan om met wol aan de slag te gaan of lijkt het je hartstikke leuk om met een natuurlijk product te werken? Dan is de workshop ‘Alles over wol’ op Landleven in de Praktijk echt iets voor jou!

Een schaap met dreadlocks

Het bestaat echt: een schaap met glanzende krullen van wol. Wensleydale Longwool schapen is misschien wel het grootste schapenras ter wereld. Ze komen voor in twee verschillende kleuren, namelijk wit en zwart. De wol van dit ras is heel geschikt voor spinnen en vilten, een onderdeel van wol bewerking.

Landleven special Vogels kijken

De Landleven special vogels kijken is een praktische gids met de beste locaties om vogels te kijken, tips voor de tuin en tips om vogels beter te leren (her)kennen en te fotograferen.

Bestel hier