spinnewiel

Alles over wol

Al duizenden jaren houden mensen schapen. Vroeger was het in eerste plaats voor wol, melk en het vlees. Tegenwoordig worden schapen ook gehouden voor plezier. Het zijn leuke beesten in allerlei verschillende rassen, vormen en maten. In Nederland kennen we ongeveer 70 verschillende soorten schapen. Dit betekent dus ook dat er heel veel verschil in wol zit. Ben jij van plan om met wol aan de slag te gaan of lijkt het je hartstikke leuk om met een natuurlijk product te werken? Dan is de workshop ‘Alles over wol’ op Landleven in de Praktijk echt iets voor jou!

Een schaap met dreadlocks

Het bestaat echt: een schaap met glanzende krullen van wol. Wensleydale Longwool schapen is misschien wel het grootste schapenras ter wereld. Ze komen voor in twee verschillende kleuren, namelijk wit en zwart. De wol van dit ras is heel geschikt voor spinnen en vilten, een onderdeel van wol bewerking.

Landleven ovenschalen

Dit zijn unieke ovenschalen met Landleven motieven. De afmeting van de rechthoekige ovenschaal is 30,5 x 23,5 x 5,5cm hoog. De ronde quicheschaal heeft een doorsnede van 26 cm en is 4,3 cm hoog. Het is traditioneel aardewerk uit Boleslawiec in Polen. Al meer dan 200 jaar wordt dit aardewerk gegoten, met de hand afgewerkt en door lokale ambachtslieden bestempeld, beschilderd en gedecoreerd. 

Bestel hier