Koeien in het stro met de boer

Plattelanders 3

Na de bestsellers 1 & 2 is er nu het derde deel in de reeks Plattelanders. Heerlijk om door te bladeren dankzij de geweldige zwart-wit beelden van topfotograaf Lode Greven, en goed voor urenlang leesplezier met de levendige verhalen van tekstschrijver Margreet Welink.

‘Ach, het was vroeger al niet anders dan nu’

23 portretten van de ‘gewone’ bewoners van het Nederlandse buitengebied, opgegroeid in de beschutting van de IJsseldijk en tussen de Limburgse aardappels. Zo verzorgen Piet (81) en Door (78) Versteeg nog elke dag de beesten. Het geheim van hun hoge leeftijd en goede gezondheid?
“Hard werken én eenvoudige Hollandse kost.”

En zijn hele leven al doet Dirk Endendijk alles anders dan anderen. Niet om eigenwijs te zijn, maar omdat hij overtuigd is van zijn eigen visie. “Meelopen met de massa? Ik heb er niks mee.”

‘In feite zijn het mensen zoals u en ik. Gewone mensen. Mooie mensen ook. Door wie ze zijn. Dat maakt dat wij in ieder van hen wel iets herkennen. En dat grijpt ons aan. Want hun verhaal is ons verhaal’ -Mario Broekhuis, hoofdredacteur van het magazine Landleven.

‘In Amsterdam ben ik nooit geweest. Wat moet ik daar?’

Het leukste cadeau van 2024!

Echte plattelanders worden in woord en beeld geportretteerd in hun eigen, zo karakteristieke omgeving. In dit boek proeven we opnieuw de sfeer van het verleden, maar we zien ook hoe boeren werken aan een nieuwe toekomst met respect voor mens, dier en omgeving.
Prijs: € 22,95