Molen langs een riviertje

Trots op… West-Friesland

Nog onontdekte pareltjes in het landschap, de mooiste boerenerven en de gezelligste adresjes voor een tussendoortje. De lezers van Landleven zijn trots op hun buitengebied en tonen ons hun favoriete plekjes. Deze maand laat Ilse de Boer zien waar ze vandaan komt en het liefst haar hele leven blijft: West-Friesland.

"Ik ben geboren en getogen in West-Friesland en woon op het fruitbedrijf van mijn ouders. Fruitkwekerij 't Keetje is een echt familiebedrijf, waarbij fruit telen allang niet meer het enige is dat we doen. In onze boerenlandwinkel zijn ook volop andere streekproducten te koop en bieden we mooie, lokale cadeaupakketten aan." Fruitbedrijf 't Keetje, Binnenwijzend 100a, Westwoud, tel. 0228 - 56 28 94.

Tips van Ilse:

  • Historische Tuin en Museumkas, Koewijzend 4, Blokker. De museumkas is op afspraak te bezoeken: tel. 06 - 53 60 38 11.
  • Een ultiem zomers uitstapje: per boot het natuurgebied in en dan een smakelijk ijsje bij Zorgboerderij Schapenstreek. Schapenstreek, De Gouw 57a, Lutjebroek, tel. 06 - 10 09 94 47.
  • Bootverhuur Lutjebroek: Café De Paus,  Rijo Bootverhuur
  • De West-Friese winkeltjesroute, met winkeltjes rond Oostwoud en het Egboetswater. De Rommelboet is een winkeltje met tweedehands spullen in een oude schuur. In het West-Fries noemen we een schuur een boet." Noorderuitweg 6, Wijdenes. Noorderuitweg 6, Wijdenes. Noorderuitweg 6, Wijdenes. Rommelboet, Noorderuitweg 6, Wijdenes.
  • Gouwe Voetenpad, op blote voeten wandelen over allerlei verschillende materialen, De Gouw 11, Bovenkarspel, tel. 06 - 36 17 17 78
 

Het hele artikel over West-Zeeuws-Vlaanderen en alle tips vind je in Landleven 6, juli 2014.
Ben je ook trots op je streek? Laat hieronder een bericht achter om welke streek het gaat en noem een paar concrete voorbeelden. Wie weet zie je je streek dan ook terug in Landleven.

 

Landleven almanak 2024

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,95.