vijverdrijver met vrolijke kleuren

Vrolijke vijverdrijver

Fleur je vijver op met dit bonte, kleurrijke zomerbloemstuk op een zelfgemaakte drijver. Erg leuk voor een feestje. Ook op zomeravonden een schitterende blikvanger op het water, als de vlammetjes van de verwerkte kaarsjes dansen in de schemering. Alie van Veldhuizen laat je zien hoe je deze vijverdrijver in een paar stappen zelf maakt.

Dit heb je nodig:

 • Kunststof schaal (onderzetter bloempot) 26 centimeter
 • Blok steekschuim
 • 7 steekschuimprikkers
 • 3 waxinelichthouders + waxinelichtjes
 • Spuitbus pur (Polyurethaanschuim)
 • Mes
 • Zomerbloeiers als cosmea, zinnia, zonnebloem, hortensia, dahlia, guldenroede, margrieten, ridderspoor, flox, gele toorts, carthamus, distel, gele wederik, teunisbloem, duizendblad, monnikskap, rozen
 • Groen blad als hostablad, hedera en appelblad

Zo ga je te werk:

 1. Leg alle benodigde materialen klaar, zet de geplukte bloemen in het water. Snijd het steekschuim een keer in de lengte doormidden. Druk de twee halve blokken zachtjes op de ronde schaal, zodat de afdruk van de schaal zichtbaar wordt. Snijdt het overtollige steekschuim weg, zodat het exact in de schaal past.
 2. Leg de stukken steekschuim vervolgens in een emmer water zodat het zich vol kan zuigen. Zodra het door en door nat is, zullen de blokken naar de bodem zinken.
 3. Neem vervolgens de kunststof schaal, leg deze op zijn kop voor u en spuit de randen (dus niet de gehele bodem!) vol met purschuim. Laat even stollen en drogen en snijd met een scherm mes het overtollige purschuim weg, totdat er een fraaie ronde vorm overblijft.
 4. Draai de schaal weer om, bevestig vier steekschuimprikkers en steek hier de twee natte blokken steekschuim op vast.
 5. Plak de overige drie steekschuimprikkers ondersteboven vast aan de onderzijde van de waxinelichthoudertjes, zodat je deze stevig in het steekschuim tussen de bloemen kunt verankeren.
 6. Vul het steekschuim op met kort en schuin afgesneden zomerbloeiers. Gebruik zoveel mogelijk kleur voor een prachtig bont effect.
 7. Laat de drijver voorzichtig te water als je klaar bent en geniet van dit vrolijke schouwspel.

Alie's tips

Geen vijver in te tuin? De drijver staat ook prachtig in een mini-vijver in een zinken teil, omringd door waterplantjes.

Pas de grootte van de kunststof schaal aan, aan de grootte van de vijver of de zinken teil. Maak voor een grote vijver meerdere schalen voor een speels en kleurrijk effect.

Bestel Landleven special Natuurlijk Tuinieren

Natuurlijk tuinieren: niet tegen, maar met de natuur!
In deze Landleven special lees je hier alles over.
In deze special o.a.:
- Composteren kun je leren.
- Maak zelf een koude bak.
- Fraai onkruid.
- Geneeskrachtige planten.

Voor maar €7,95!