Home > Lekker eten > Voorgerechten > Broccolisoep recept
Broccolisoep recept
Broccolisoep is een klassieker die iedereen kan waarderen. Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond en makkelijk te maken. In dit artikel leer je stap voor stap hoe je zelf de lekkerste broccolisoep maakt. Ook lekker om deze soep koud te eten op een warme dag.
Dit heb je nodig
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- scheut olijfolie
- 1 grote stronk broccoli
- flinke handvol verse zachte tuinkruiden, zoals munt, peterselie, basilicum of lavas
- 1,5 l kippen- of groentebouillon
- zout en peper, naar smaak
- eventueel croutons, spekjes, reepjes gerookte zalm of stukjes broccoli ter garnering
- eventueel een scheutje room
Zo ga je te werk
- Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd deze in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook aan tot ze glazig zijn. Voeg dan de broccoliroosjes en -stronk toe en bak een paar minuten mee.
- Schenk de bouillon erbij tot alles net onder staat. Breng aan de kook en laat de soep 15-20 minuten zachtjes doorkoken tot de broccoli gaar is.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Roer eventueel de room erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep in kommen, eventueel gegarneerd met de croutons, zalm, broccoli of gebakken spekjes. Eet smakelijk!
Benieuwd naar meer soeprecepten? Klik hier voor de Landleven soep-special.
Door
Christel Bollen
Christel Bollen is eindredacteur van Landleven. Ook houdt zij zich bezig met Landleven online. Ze is een geboren plattelandsmeisje en woont in een dorp in de Achterhoek.