Snelle groentestoof met linzen

Snelle groentestoof met linzen

In het september-nummer van Landleven staan de lekkerste recepten voor september voor de oogst uit eigen tuin. Bijvoorbeeld dit recept: snelle groentestoof met linzen. Eet smakelijk!

Ingrediƫnten groentestoof:

  • scheut olijfolie
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 wortels, in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 stronkje broccoli, in roosjes
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 handje sperziebonen, afgehaald en in stukjes gebroken
  • 1 blikje gepelde tomaten in blokjes
  • paar takjes verse oregano
  • paar takjes tijm
  • 8 bladeren palmkool
  • 1 handje cherrytomaten of 2 gewone tomaten
  • 1 blikje of potje linzen (400 g)
  • zout en versgemalen peper
  • peterselie of extra oregano

Zo maak je groentestoof:

  1. Verwarm in een pan met een dikke bodem een scheut olijfolie en fruit de gesneden ui en wortel op een laag vuur in een minuut of zeven zacht.
  2. Voeg daarna de knoflook en het gerookte paprikapoeder toe, samen met een snuf zout, en fruit even mee.
  3. Voeg vervolgens de broccoli, de courgette en de sperziebonen toe en fruit alles, onder regelmatig roeren, een minuut of vijf.
  4. Voeg de gepelde tomaten uit blik toe en nog twee blikjes water plus de oregano en de tijm. Breng aan de kook.
  5. Ris ondertussen het groen van de stengels van de palmkool en snijd het groen in grove stukken. Snijd de cherrytomaten in vieren (of de gewone tomaten in blokjes). Roer de gesneden
  6. kool en tomaten door de stoof en daarna het blikje uitgelekte linzen.
  7. Breng aan de kook en zet dan op een laag vuur. Laat twintig minuutjes zachtjes stoven.
  8. Breng op smaak met zout en peper en garneer met verse oregano of peterselie. Lekker met rustiek brood of aardappelpuree.

Meer recepten

In september komt de lekkerste oogst uit de tuin: bietjes, tomaten, verse kruiden en eetbare bloemen. Met de recepten uit Landleven september maakt u er een heus feestmaal van! Wat dacht u bijvoorbeeld van rodebietenrelish, veelzijdige groentesoep of de maaltijdsalade met sperziebonen en tonijn? Bestel Landleven september nu online.

Tekst en fotografie Anna Rubingh |  Bewerking Klaske Bakker