Rommelpotje met pompoen

Rommelpotje met pompoen

Dit recept voor een rommelpotje met pompoen komt van Tonnie Schoemaker uit Warnsveld. Het staat in het kookboek Koken met geliefde Achterhoekers van Maureen Konink. Tonnie bedacht dit recept met seizoensgroenten van eigen land. Je maakt het met pompoen, winterwortels, aardappelen, prei en stoofvlees. Lees meer over Maureens kookboek in Landleven november 2025.

Ingrediƫnten

Met deze ingrediƫnten maak je 1 grote pan vol.

  • 1 middelgrote pompoen
  • 2 winterwortels
  • 5 gekookte aardappels
  • 1 grote ui
  • 1 prei
  • 300 g gehakt of een restje runderstoofvlees, met 200 tot 300 ml jus
  • 2 flinke theelepels kerriepoeder
  • peper en zout
  • boter of olie om in te braden

Bereidingswijze

  • Snij de pompoen, wortels, aardappels en ui in kleine stukjes en de prei in ringen.
  • Bak het gehakt of verwarm het stoofvlees met de jus. Rul gebakken gehakt bevat vaak al genoeg vocht, dus voeg alleen jus toe als het echt nodig is.
  • Voeg de ui toe aan het vlees en laat even meebakken. Voeg vervolgens de wortel toe en bak even mee. Laat daarna de blokjes pompoen even meebakken.
  • Je kunt daarna alle specerijen toevoegen en de prei nog even meebakken. Roer als laatste de aardappels door het gerecht en laat het geheel ongeveer 10 tot 15 minuten heerlijk pruttelen, totdat alles gaar is.

Cover boek Koken met geliefde AchterhoekersKoken met geliefde Achterhoekers is te koop bij vrijwel alle boekhandels in de Achterhoek Ʃn bij diverse boerderijwinkels. Ook te bestellen via: www.geliefdeachterhoekers.nl

Foto: Marieke Kornegoor


Door Redactie