Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Gekleurde aardappels uit de oven
Er valt met aardappels meer te beleven dan alleen het bekende bintje. Met deze soorten zet je een aardappelschotel op tafel die er niet alleen anders...
Traditionele stroopwafels
Traditionele stroopwafels maak je met gist, daardoor zijn ze wat luchtiger en dikker dan knapperige wafels. Om ze te bakken gebruik je een...
Gepofte aardappel met zalm, zure room en dille
Aardappels worden vaak gezien als een simpel gerecht. Maar pof ze eens in de oven en serveer met een vulling van zalm, zure room en verse dille....
Gepofte aardappel met kip, walnoot en bleekselderij
Deze gepofte aardappels zijn gevuld met gerookte kip, walnoot en bleekselderij. Serveer er een salade bij en je hebt een volledige maaltijd. Aantal...
Tompoezen
Als het Koningsdag is, nemen we lekkere tompoezen bij de koffie. Sla dit jaar eens zelf aan het bakken en maak deze heerlijke tompoezen. Tompoezen...
Moederdagtaartje
Een romig ijstaartje met aardbeien: heerlijk fris en fruitig voor moeder. Om het feest compleet te maken pluk je er een bermboeket bij van knisperend...
Rabarcella
Dieprode rabarber is de ultieme bode van het nieuwe seizoen. Pluk enkele mooie stelen en maak daar rabarberlikeur van. Een heerlijk drankje waarmee je...
Groene tuinsalade
Het lijkt wel een moestuintje op tafel, deze salade. Een bord vol met knapperige voorjaarsgroentes vormt een gezonde lunch. De hoeveelheden van de...
Nonnevotten
 Nonnevotten zijn een Limburgse lekkernij, ondeugend vernoemd naar de achterwerken van nonnen. Traditioneel een traktatie bij Nieuwjaar of carnaval,...
Aardbeien trifle
Een mooi glas met laagjes koekkruimels, gemarineerde aardbeien en romige zuivel is een leuk toetje voor een zomerse maaltijd. De hoeveelheden voor de...
Lentequiche met groene groentes
Knisperende laagjes filodeeg vormen de bodem van deze quiche. Ik koop het deeg vers uit de koeling, maar filodeeg uit de vriezer is beter verkrijgbaar...
Groene gazpacho
Een heel bijzonder soepje dat je koud serveert als zomers voor- of lunchgerecht. Hoe kouder, hoe lekkerder. Je kan zelfs wat ijsklontjes toevoegen...