Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
    
                    Filter op:
                                            Bakken
                                            Bijgerechten
                                            Drankjes
                                            Hoofdgerechten
                                            Inmaken/wecken
                                            Tips/blogs
                                            Toetjes
                                            Voorgerechten
                                    
            
            Jan-in-de-zak
            In dit ouderwetse recept wordt het brood niet gebakken in de oven, maar langzaam gaar gekookt in een pan water. Hierdoor krijgt het brood geen korst....
        
    Knisperende herfsttaart
            Wat hoort er nu meer bij de herfst dan verse zelfgebakken appeltaart? Zeker als de frisse smaak van de appels wordt aangevuld met die van walnoten en...
        
    Ouderwetse boterkoek
            Met slechts enkele ingrediënten maak je deze ouderwets lekkere boterkoek. Een heerlijke traktatie voor bij de koffie of thee. Bereidingstijd: 1,5 uur...
        
    Koken op hout
            ’s Zomers barbecuen en buiten eten is heerlijk. Maar waarom gaat u met kerst of op een andere mooie winterdag niet heerlijk en sfeervol buiten koken!...
        
    Marsepein
            Marsepein is heel makkelijk om te maken met een verrassend lekker effect. Zelfgemaakte marsepein is ook nog veel lekkerder dan die uit de winkel....
        
    Kastanjesoep
            Ga tijdens een boswandeling eens op zoek naar tamme kastanjes en zet ze in heerlijke herfstgerechten op tafel. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 60...
        
    Borstplaat
            Zoete herinneringen oproepen aan vroeger, dat is wat borstplaat doet. Het maken vergt enige aandacht, maar het is de moeite meer dan waard!...
        
    Humkessoep
            Een stevige soep met ‘humkes’ (snijbonen) uit Overijssel. In een kleine portie prima als voorgerecht, maar in grotere porties geserveerd kan hij ook...
        
    Jam maken
            De beste jamtips vind je hier. Het is zomertijd en bij uitstek de tijd om jam te maken van al dat rijpe zomerfruit. Landleven verzamelde de beste...
        
    Groene tomatenchutney
            Het maken van een groene tomatenchutney is de ideale manier om die laatste groene tomaten, die niet meer rijp gaan worden, te verwerken. Dit recept...
        
    Kruidenzuurkool maken: zo doe je dat
            Zelf zuurkool maken is niet moeilijk, het kost alleen wat tijd. De witte kool uit jouw eigen moestuin of uit de winkel verwerk je met dit stappenplan...
        
    Frambozentaart
            Verwerk je eigen oogst en maak deze heerlijke frambozentaart in gebak voor in het weekend. Aantal personen: 6 – 8 Bereidingstijd: 1 uur en 45 min....