Maak ambachtelijke mosterd op de Doesburgsche manier

“Doesburgsche mosterd is een begrip door heel Nederland”, vertelt Timon Houwers, eigenaar van de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek. Afgelopen...

Sanne’s rabarberjam

In het Noord-Limburgse Beringe telen Luc en Sanne Linders rabarber; geforceerde winterrabarber om precies te zijn. “Winterrabarber wordt binnen in...

Kerstpaté met gevogelte en noten

Maak de paté een a twee dagen voordat u het wilt serveren. Dan zijn de smaken optimaal ingetrokken. Dit recept is goed voor een kilo paté. Dit heb je...

Open tosti met zuurkool

Een tosti op een open vuurtje maken is erg leuk! Let op: laat het vuur niet te hoog worden, dan verbrandt de tosti. Verplaats de tosti naar de rand...

Gebakken polenta met paddenstoelen

Gebakken polenta met paddenstoelen, tijm en belegen kaas. Dit heb je nodig: 2 tl zout 500 g polenta 400 g paddenstoelen (kastanjechampignons of...

Aardappelgratin

Deze aardappelgratin heeft laagjes aardappel, zuurkool, gekaramelliseerde ui, spekjes en lekker veel geraspte pittige kaas. Dit heb je nodig voor...

Kweeappelgelei

De pitjes van kweeappels bevatten heel veel pectine. Daardoor kun je er heel goed een gelei van maken. Kweeappelgelei is lekker op toast of met...

Gele linzensoep met winterwortel

Deze gele linzensoep is vullend en vegetarisch. Probeer vandaag nog deze heerlijke linzensoep met winterwortel, knoflook en ui. Dit heb je nodig: 1...

Wildpaté

Maak zelf wildpaté met ganzenborst, lever en vetspek. Dit heb je nodig voor wildpaté: 300 g vetspek 225 g lever 450 g ganzenborst 1 ui, kleingesneden...

Beef jerky van gans

  Beef jerky van gans is gezond en makkelijk zelf te maken. Ook is beef jerky nog een lange tijd lekker en houdbaar nadat je het gemaakt hebt. Dit...

Flammkuchen met ganzengehakt

Ganzenvlees is gezond en mager. Met ganzengehakt maak je een heerlijk flammkuchen. Dit heb je nodig: 1 flammkuchendeeg (kant-en-klaar bij supermarkt)...

Ganzen-bitterballen

  Ganzen-bitterballen zijn lekker en makkelijk zelf te maken. Ook zijn ze in te vriezen, zodat je op een later moment kan genieten van deze heerlijke...