Home > Lekker eten > Bijgerechten > pompoenpittensaus
pompoenpittensaus
Leah Groeneweg organiseert met haar partner Tim Horneman natuur- en wildplukexcursies in de Drentse natuur. Vanuit Gasselte leren ze deelnemers, van jong tot oud, met hernieuwde blik kijken naar de natuur. Een belangrijk onderdeel daarbij is smaak. Wilde bloemen, blaadjes en wortels worden onderweg verzameld en verwerkt tot een heerlijke lunch of lekkere hapjes. In dit artikel vind je het recept voor een pompoenpittensaus.
Dit heb je nodig voor pompoenpittensaus:
- 2 bloeiende topjes look-zonder-look
- 3 flinke el pompoenpittenpasta
- scheut tamari
- water
- snuf paprikapoeder
- peper
Zo ga je te werk:
- Snijd de look-zonder-look fijn.
- Doe de pompoenpittenpasta in een ruime kom.
- Voeg beetje bij beetje het water toe, samen met een scheut tamari.
- Roer het goed door, net zo lang tot een gladde saus ontstaat.
- Voeg dan het look-zonder-look toe en breng verder op smaak met tamari, paprikapoeder en peper.