Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Koningsmaal
Een gevuld kroontje met kip, lekker om te serveren met rosti en witlof salade. Bereidingstijd: 35 min. Dit heb je nodig 6 plakken bladerdeeg 500 gram...
Zelf rookworst maken
Met het stamppottenseizoen is ook het rookworstenseizoen weer aangebroken. Dennis Lonis uit Opmeer maakt zijn rookworsten altijd zelf: eerst maakt hij...
Pompoenstoofje
Op de markt had ik afgelopen zaterdag al de eerste pompoenen gespot. Het waren mooie stevige exemplaren, Hokkaido, met een felle oranje schil en...
Herfstpotje
Een herfstige eenpansmaaltijd, ook geschikt voor vegetariërs. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 45 min. Dit heb je nodig: 600 g krieltjes 200 g...
Minestronesoep
Deze eenpansmaaltijd, want zo kun je onze minestronesoep wel noemen, wordt gevuld met zelfgemaakte gehaktballetjes en pasta. Aantal personen: 4...
Alles in een ovenschotel
 Makkelijker dan dit kan het niet: alle ingrediënten in een schaal, in de oven plaatsen en even later kun je aan tafel.Aantal personen:...
Kalkoen met abrikozenvulling
Kerst is niet compleet als dit gerecht niet op tafel staat bij Harry van de Bunt uit ‘t Zandt. “Veel mensen denken dat kalkoen met Kerst een Engels...
Aardappelschotel uit de oven
Een makkelijke ovenschotel van aardappelen, uit het kookboek Koken op hout van Willy Kip. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 1 uur en 15 min. Dit heb...
Zachtjes gesmoorde uiensoep met boerenkaasbroodstengels
Lekker om gasten voor te zetten op een winterse dag: deze smaakvolle uiensoep met zelfgemaakte broodstengels. Bereidingstijd: 45 min. Uiensoep – Dit...
Tarte tatin van rodekool
Een bijzondere hartige variant op de gebruikelijke zoete tarte tatin met caramel. Bestrooi de tarte tatin met walnootstukjes voor een crunchy effect....
Broccolipastasalade
Deze pastasalade met broccoli maak je van een restje pasta. Het is een heerlijke, makkelijke en gezonde maaltijd. Bereidingstijd: 20 min. Dit heb je...
Lentequiche met witte asperges en ham
Deze heerlijke quiche is een variant op de klassieke asperges met ham, ei en botersaus. Je kunt er ook prima een restje asperges in verwerken....