Recept voor Drentse spekdikken

Spekdikken worden in Drenthe gegeten met Oud en Nieuw, net als oliebollen. Vroeger rook elke boerenkeuken in de Veenkoloniën op oudejaarsdag naar...

Besneeuwd boerderijtje

Dit besneeuwd boerderijtje is leuk om te maken voor de feestdagen. Hij is erg lekker en staat ook nog eens mooi op tafel. Bereidingsrijd: 1,5 uur Dit...

Taartsjablonen poederen

Met het taartsjabloon maak je van een eenvoudige taart een echte kersttopper. Op chocolade taart gebruikten wij poedersuiker, je kunt ook cacaopoeder...

Maisbrood

Mais kan je toevoegen aan diverse gerechten, maar het is ook erg lekker in een brood. Maak je eigen maisbrood met dit recept! Bereidingstijd: 1,5 uur...

Ouderwetse appeltaart

Dit recept voor ouderwetse appeltaart is dé klassieker die altijd in de smaak valt. Natuurlijk lekker geserveerd met slagroom. Smullen maar!...

Perfecte kippenkoekjes

Al bakt en versiert Mariëlle de Vroome van De Koekenbakkers duizend koekjes, de laatste ziet er even perfect uit als de eerste. ‘Ik kan geen lelijk...

‘Chocolate drip cake’ van Marieke de Korte

Speciaal voor de lezers van Landleven deelt Marieke de Korte haar recept van een ‘chocolate drip cake’. De druipende druppels van de zelfgemaakte...

Mini-quiches

Deze kleine mini-quiches bak je in een muffinbakblik. Maak het jezelf makkelijk en maak ze van tevoren; ze zijn namelijk ook erg lekker lauwwarm of...

Schuimpjes met gedroogde aardbei

Deze leuke schuimpjes met gedroogde aardbei zijn heerlijk bij de high tea. Ze zijn zo gemaakt en je kunt ze zo eten of aan elkaar geplakt met...

Makkelijke zomertaart

In de zomer doen we liever ook makkelijk in de keuken, daarom dit recept voor een heerlijke zomertaart met vers fruit, die binnen vijf minuten op...

Brood bakken

Niets is zo lekker als versgebakken brood uit eigen oven. Bak je eigen speltbrood of zonnebloempittenbrood met dit recept. Brood met voordeeg Dit...

Engelse paasbroodjes

Deze Engelse paasbroodjes worden traditioneel in Engeland gegeten op Goede Vrijdag en staan bekend onder de naam ‘hot cross buns’. Natuurlijk kun je...