Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
    
                    Filter op:
                                            Bakken
                                            Bijgerechten
                                            Drankjes
                                            Hoofdgerechten
                                            Inmaken/wecken
                                            Tips/blogs
                                            Toetjes
                                            Voorgerechten
                                    
            
            Blauwe bliksem
            “Ik heb in Landleven gelezen dat ‘blauwe bliksem’ in Noord-Nederland een stamppot is met peren, zoiets als hete bliksem. In mijn jeugd was ‘blauwe...
        
    Roomsmoort
            Als ze vroeger niet kon slapen, of als het ’s nachts onweerde, maakte Corries moeder altijd een bordje warme pap voor haar. De fijne herinneringen...
        
    Stoere bink
            Het brood van Barbara van den Boezem uit Rohel maakte grote indruk op de jury. Haar brood was gebakken van roggemeel in plaats van de gebruikelijke...
        
    Luxe binkjes
            Het brood van Barbara van den Boezem uit Rohel maakte grote indruk op de jury van de Broodbakwedstrijd tijdens Landleven Winter: het was een stoer...
        
    Goulash Hengforden
            Een heerlijk zacht gegaarde Goulash Hengforden met onder andere riblappen, paprika, tomaat, champignon en rode wijn. Lekker te serveren met rijst of...
        
    Zoete stoofkool
            Zoete stoofkool met rode kool, appel en gemberwortel van Vincent Robijn. Een heerlijk gerecht om op een echte herfstdag te serveren met...
        
    Pittige soep
            Een lekkere pittige soep van boven het vuur met linzen, kikkererwten, pompoen en wortel. Kom in de herfststemming en warm jezelf lekker op met deze...
        
    Appelclafoutis
            Deze taart is lekker als toetje of bij de koffie. Je bakt hem in een gietijzeren pan, een Dutch oven. Je legt warme kooltjes op het deksel, waardoor...
        
    Auberginedip
            Auberginedip, oftewel baba ganoush, is een klassieker uit het Midden-Oosten waarbij aubergines boven een vuurtje geblakerd worden voordat ze met...
        
    Groente fermenteren: zo doe je dat!
            Biet, wortel, radijs, komkommer, rabarber, kolen, spruitjes, noem het maar op en Peter van Berckel heeft deze groente ooit weleens gefermenteerd. Hij...
        
    Kip met wijn
            Kip met wijn die wordt gestoofd boven een vuurtje. Door paddenstoelen gebakken met knoflook en tijm toe te voegen heb je fantastisch comfortfood. Dit...
        
    Meringuetaart met wichter pruimen maken
            Lotte Daalman is een echte wichterpruimenkenner en heeft haar eigen boomgaard. In dit recept vind je hoe je van deze wichters een heerlijke...
        
     
                 
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            